11 september 2014

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#10)

kleine-ios-tipsStop het oneindig tappen
Wanneer je een uitroepteken, cijfer, vraagteken, enzovoorts wil typen op je iPhone, iPad of iPod Touch moet je eerst het 123-menu openen. Dit doe je door op de 123-knop te tappen van je toetsenbord en vervolgens het leesteken, cijfer of symbool te kiezen, hierna moet je weer op de ABC-knop tappen om terug te keren naar de letters.

Dit zijn best veel handelingen en gelukkig kan dit sneller! Tap gedurende enige momenten op de 123-knop tot het andere toetsenbord geopend wordt, verplaats dan je vinger naar leesteken of cijfer dat je wil toevoegen zonder je vinger omhoog te halen.

Laat los om dit teken toe te voegen, automatisch wordt het tweede toetsenbord afgesloten en kun je verder gaan met het typen van letters. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar voer de handeling maar eens en je merkt onmiddellijk de voordelen ervan.

123-knop

Vorige en volgende
Sinds iOS 7 heeft Safari standaard een schermvullendeweergave, dit wil zeggen dat de navigatie- en adresbalk verdwijnt wanneer je Safari actief gebruikt en een website bezoekt. Dit is handig want hierdoor heb je meer ruimte voor content en word je niet gestoord door overbodige knoppen. Wanneer je snel de vorige-, volgende- bladwijzer- of nieuwe pagina- of deelknop wilt raadplegen kun je dit het eenvoudigste doen door op de website URL te tappen bovenaan het scherm. Verder kun je ook onderaan je scherm tappen om de navigatiebalk te raadplegen.

Lopen of rijden?
Met behulp van de kaarten applicatie die standaard aanwezig is in iOS kun je eenvoudig een route uitstippelen en de wereld bekijken. Dankzij de 3D functie is het zelfs mogelijk steden te bezoeken vanuit je luie stoel. Wanneer je een route uitstippelt kun je ervoor kiezen om deze te voet af te leggen of met de auto. Ben je iemand die vaker de kaarten raadpleegt wanneer je te voet bent kun je ervoor kiezen standaard 'lopen' te activeren. Dit doe je via de Instellingen applicatie ▸ Kaarten ▸ Voorkeursroute.

kaarten voorkeurroute

Zonder zorgen
Applicaties op je iPhone, iPad en iPod Touch zijn zowat onmisbaar en erg belangrijk. Sinds iOS 7 kun je ervoor kiezen deze automatisch te laten updaten, dat is handig want zo mis je nooit een nieuwe versie en is je iDevice altijd up-to-date. Automatisch updaten kun je activeren via Instellingen ▸ iTunes en App Store ▸ Automatische downloads ▸ schakel de optie 'Updates' in. Schakel de optie 'Gebruik mobiele data' uit om ervoor te zorgen dat deze update niet over het mobiele datanetwerk worden uitgevoerd.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.Reacties


 • Margafromned

  23 september 2014 om 11:15

  Wat een supergoeie tip: “Stop het oneindig tappen”. Maakt het typen op iPad en iPhone een stuk handiger!

 • Janny

  8 februari 2015 om 13:26

  Ik heb in mijn Kaarten op iPad met IOS 8.1.3. helemaal niet de keuze tussen rijden of lopen, die staat e niet bij.

 • Wesley Fabry

  8 februari 2015 om 13:28

  Dat klop, dit is er in iOs 8 uit gehaald…

 • Marcel beeckelaers

  6 maart 2016 om 11:48

  Geachte ,
  Leuk al die tips maar als ik die tip #10 lees en zie het klavier al die springende letters en symbolen is dit voor mij echt hocus pocus hoor ,kom er helemaal niet uit om dat te begrijpen .
  Dan maar mijn gewoon systeem toepassen en tikken !

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!