9 oktober 2014

iOS 8Kleine wijzigingen in iOS 8 (deel 6)

iOS 8 logo

Berichten

De berichten applicatie in iOS 8 is uitgebreider en functioneler dan ooit. Je kunt nu eenvoudig groepen aanmaken, audioberichten en locaties delen, enzovoorts. Nieuw is de manier van het weergeven van video’s. Wanneer je op de play-knop tapt om een video af te spelen wordt deze afgespeeld in het berichten-venster zelf. Hierdoor krijg je hem niet schermvullend te zien, wat soms lastig is. Het is dan ook niet meer mogelijk de video schermvullend te bekijken.

Wil je een video schermvullend weergeven dan dien je eerst op de video-voorvertoning te tappen, zonder de play-toets te raken. Onmiddellijk wordt de video schermvullend geopend en kun je hem afspelen door op de play-toets te tappen.

berichten-weergeven

Instellingen

Volgend jaar is het dan eindelijk zover, dan wordt het namelijk mogelijk om in heel Europa je databundel te gebruiken zonder extra kosten. Dat wil zeggen dat je in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en alle ander EU-landen op het internet kan zonder roamingkosten te betalen. Apple houdt hier in iOS 8 al rekening mee via een speciale schakelaar. Deze vind je terug via Instellingen ▸ Mobiel netwerk ▸ schakel hier de optie 'EU-internet' in. Door deze in te schakelen zal enkel in de EU dataroaming worden ingeschakeld. Wil je dit over de hele wereld activeren dan moet je 'Dataroaming' inschakelen.

iBooks

iBooks is sinds iOS 8 voorgeïnstalleerd en dus niet meer te verwijderen van je iPhone, iPad of iPod Touch. De applicatie ziet er fris uit en biedt vele voordelen. Zo kun je nu snel en eenvoudig alle iCloud-boeken verbergen, dit houdt in dat aangekochte boeken die je niet gedownload hebt en enkel in iCloud beschikbaar zijn kunt verbergen. Open hiervoor iBooks, tap in het midden bovenaan op 'Alle boeken' en schakel de optie 'Verberg iCloud-boeken' in.

ibooks-verbergen

Safari

In iOS 7 werd de adres- en zoekbalk al verborgen bij het scrollen naar beneden in Safari. Dit zorgt voor extra ruimte waardoor er meer content van de website kan worden weergegeven. Echter was dit enkel mogelijk op de iPhone en iPod Touch. In iOS 8 is dit ook beschikbaar gekomen voor de iPad waardoor je ook hier extra ruimte krijgt voor de website.

Haal meer uit iOS 8 met deze 'Kleine wijzigingen'.
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige iOS 8 tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier teruglezen.Reacties


  • Edward van Meel

    10 oktober 2014 om 7:40

    Wesley vroeger kan je in Safari via de iCloud tab naar de knop prive en kon je al de openstaande pagina’s in 1 keer weggooien. Die functie lijkt niet meer aanwezig te zijn. Enig idee?

  • Wesley Fabry

    10 oktober 2014 om 8:04

    @edward dat klopt, dit is door de komst van de nieuwe privemodus niet meer mogelijk. Snelste is (op een iPhone/iPod touch) de pagina’s weg te vegen uit het overzicht. Dit doe je door met één vinger van rechts naar links te vegen over de openstaande pagina.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!