6 november 2016

macOS SierraKleine wijzigingen in macOS Sierra (#3)

macOS Sierra tips 10.12 logo

Spotlight-suggesties uitschakelen

Sinds OS X Yosemite maakt je Mac gebruik van Spotlight-suggesties. Aan de hand van je eerdere zoekgeschiedenis en veel gebruikte applicaties kan Spotlight je suggesties geven wanneer je iets zoekt. Zo krijg je sneller relevante resultaten te zien.

Vanaf macOS Sierra kun je de suggesties uitschakelen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Spotlight ▸ Zoekresultaten. Schakel onderin de optie ‘Toon Spotlight-suggesties in de opzoekfunctie’ uit. In voorgaande versies was de optie terug te vinden in de lijst met categorieën bij 'Zoekresultaten'.

Spotlight suggesties uitschakelen in kleine wijzigingen

Je Mac aansturen met oog- en hoofdbewegingen via stilhoudbediening

Vanaf macOS Sierra is er een extra toegankelijkheid-fucntie bij gekomen. Met behulp van stilhoudbediening kun je jouw Mac aansturen met oog- en hoofdbewegingen. Deze optie optie is vooral bedoeld voor gebruikers met een beperking. Aan de hand van hoofdtrackingtechnologie is het mogelijk de muis te bedienen, klikken, scrollen en onderdelen op het scherm slepen. Hoe de optie precies werkt wordt hier uitgebreid omschreven.

Ongewenste reclame in macOS Sierra

In de standaard Mail applicatie in macOS kun je net zoals in voorgaande versies van OS X e-mailberichten markeren als ongewenste reclame. Vanaf macOS Sierra is dit een ander icoon geworden. Selecteer één of meerdere e-mail en klik in de knoppenbalk op het vuilbakje met een x. Direct worden deze berichten verplaatst naar de postbus 'Ongewenste reclame'.

Wanneer je per ongeluk een e-mail als reclame hebt gemarkeerd kun je dit ongedaan maken. Selecteer of open de mail en klik op hetzelfde icoon. Direct wordt de markering verwijderd en wordt de e-mail verplaatst naar 'Inkokend' (dit was voorheen niet het geval). Tot slot kun je vanaf macOS snel de ongewenste reclame wissen door met een secundaire klik (rechtermuisknop) te klikken op de postbus 'Ongewenste reclame'.

Ongewenste reclame in mail, kleine wijzigingen

Foto's slepen uit Foto's voor macOS

Uiteraard was het al mogelijk om foto's te slepen uit de Foto's applicatie op je Mac. Selecteer één of meerdere foto's en sleep deze uit het venster naar bijvoorbeeld je bureaublad. Vanaf macOS Sierra is dit effect gewijzigd vlak voor het slepen. De manier waarop de foto's worden samengevoegd om te slepen is anders en sneller.

Lees ook: De ‘wisbaar’ ruimte vrijmaken op een MacReacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!