6 november 2016

Snel vingerafdrukken herkennen voor Touch ID in iOS

Touch ID logo iOS 9

Met behulp van Touch ID kun je jouw iPhone en iPad optimaal beveiligen. Niet alleen moet je minder vaak inloggen met de toegangscode, ook is het veiliger en betrouwbaarder.

Zo kun je bijvoorbeeld bij het opvragen van je Safari-wachtwoorden deze bekijken met behulp van Touch ID (meer info). Ook kun je aankopen in de App Store betalen met behulp van je vingerafdruk.

Touch ID vingerafdrukken herkennen

De vingerafdrukken die gekoppeld zijn aan je iPhone of iPad kun je benaderen via Instellingen ▸ Touch ID en toegangscode ▸ Vingerafdrukken. Je kunt meerdere vingers (max 5) toevoegen aan deze functie. Heb je deze niet voorzien van een unieke naam, dan kan het lastig zijn om te weten welke vinger bij welke afdruk hoort. Gelukkig is daar een eenvoudig trucje voor die we al eerder hebben besproken bij het nauwkeuriger maken van Touch ID.

vingerafdrukken herkennen in iOS

Wanneer bovenstaande instellingen zijn geopend kun je je vinger op de thuisknop leggen. Meteen zal iOS de vinger scannen. De bijhorende afdruk wordt gemarkeerd. Op dat moment weet je welke afdruk bij welke vinger hoort. Daarna kun je deze eventueel een unieke naam geven door erop te tikken.

Lees ook: iPhone of iPad ontgrendelen met Touch ID i.p.v. drukken op thuisknopReacties


  • AlbertTCB

    6 november 2016 om 15:37

    Handig! Had destijds geen namen gegeven aan de ingevoerde vingers en wist niet meer welke welke was. Opnieuw een leuke tip.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!