24 augustus 2013

Korting op de populaire CleanMyMac 2.0 applicatie

CleanMyMaciconIedereen heeft vast en zeker ooit wel gehoord van 'CleanMyMac'. Met behulp van deze OS X applicatie is het mogelijk je Mac een grondige 'schoonmaakbeurt' te geven en al het digitaal zwerfvuil en ongebruikte bestanden te verwijderen. Hierdoor wordt je systeem grondig opgepoetst en zal deze uiteindelijk meer opslagruimte verkrijgen en lichtjes versnellen.

Vanaf vandaag kun je tijdelijk CleanMyMac aanschaffen met een zeer mooie korting, onderaan dit artikel vind je alle informatie over deze actie! Dit jaar heeft MacPaw, het bedrijf achter CleanMyMac, de 2.0 versie van deze krachtpatser op de markt gebracht. Deze is nog slimmer dan zijn voorganger en werkt bovendien erg prettig en soepel. De gebruikersinterface ziet er erg gelikt uit en is eenvoudig te bedienen.

Dankzij CleanMyMac worden onderdelen van je systeem zoals het cachegeheugen, logbestanden en achtergebleven bestanden van verwijderde programma's verwijderd. Daarnaast zoekt CleanMyMac naar taalbestanden die bij applicaties horen. Omdat bepaalde talen zoals bijvoorbeeld Chinees of Spaans voor jou overbodig zijn kun je deze door de applicatie definitief laten verwijderen. Hierdoor bespaar je een hoop opslagruimte en zal de applicatie sneller opstarten. Uiteraard vraagt de applicatie altijd toestemming om bestanden te verwijderen.

CleanMyMac

Het is vaak moeilijk om bepaalde applicaties en dashboard-widgets te verwijderen van je Mac. Met behulp van CleanMyMac kun je dit eenvoudig doen en heb je in een mum van tijd een applicatie verwijderd van je Mac en in Launchpad. In de nieuwe versie is het mogelijk om je iPhoto grondig op te schonen, zo bewaard je Mac vele foto's dubbel na een bewerking. iOS updates, apps en prullenmanden worden met één druk op de knop definitief verwijderd van je Mac.

Wanneer je foto's synchroniseert met een iPhone, iPad of iPod Touch worden deze verkleind en bewaard op je Mac. Doorheen de jaren wordt neemt deze map enorm veel ruimte in beslag. Via CleanMyMac kun je hem eenvoudig doorzoeken en legen. Uiteraard zijn er een hoop applicaties die je Mac opruimen, maar CleanMyMac is veruit de beste en compleetste.

Kortingsactie!

CleanMyMac is doorgaans te koop voor € 39,95 en is te installeren op één Mac, maar wij kunnen jullie een bijzonder goed alternatief aanbieden. Je kunt tijdelijk CleanMyMac aanschaffen voor slechts $ 34.95 (€ 26). Naast deze mooie korting krijg je niet één licentie voor CleanMyMac, maar twee! Dit wil zeggen dat je CleanMyMac op twee verschillende Macs kunt installeren. Dit pakket heeft een normale verkoopwaarde van € 59,95 en is onbeperkt geldig (dus geen abonnementen of dergelijke). Klik hier voor meer informatie.

CleanMyMacBanner

Ook voor Windows gebruikers is er 'goed' nieuws, want MacPaw heeft ook een PC variant van de applicatie. Meer informatie over CleanMyPC kun je hier terugvinden.


 • Ed Wens

  27 juli 2013 om 10:08

  Ik zie bij die link een prijs staan van $ 34,95 en niet $ 29,=?

 • chris op

  27 juli 2013 om 10:09

  Heb 75 gb bespaart met dat programma ben er echt dol op

 • GastonM

  27 juli 2013 om 10:14

  Alsjeblieft, blijf van deze rommel af! Tenzij je je Mac om zeep wil helpen. Zwaar teleurgesteld dat Appletips dit programma aanraadt en promoot…

 • Rob

  27 juli 2013 om 10:18

  Die applicatie werkt perfect, gebruik het al jaren en heb er ontzettend veel profijt van gehad. Was iedere dollar waard! Dus ik snap niet wat Gastonm allemaal loopt te roepen.

  Het is een applicatie die niet mag ontbreken op iedere Mac..
  Maar dat is mijn mening natuurlijk!

 • yvonne

  27 juli 2013 om 10:27

  Ik lees hier tegengestelde reacties over cleanmymac. Wat is waar?Mijn Mac start na 2 jaar gebruik erg traag op. Hoe kan ik dit versnellen? Met dit programma?

 • karen poelmann

  27 juli 2013 om 10:29

  Staat inderdaad een prijs van 34,95 dollar en geen 29,=

 • Andrew Handana

  27 juli 2013 om 10:29

  Waar vind ik de prijs van 29 dollar?

 • Richard IJzermans

  27 juli 2013 om 10:34

  Inderdaad, de prijs is blijkbaar vannacht aangepast, we hebben het gecorrigeerd in de tekst.

 • Bas

  27 juli 2013 om 10:59

  Top korting! Ik gebruik ook al enige tijd clean my mac op mijn macbook. Via deze actie kan ik mijn vriendin ook voorzien van deze handige software. bedankt!

 • Richard IJzermans

  27 juli 2013 om 11:00

  Onze ervaringen met CleanMyMac zijn overigens positief, anders zouden we dit niet plaatsen.

 • Andre

  27 juli 2013 om 11:13

  Het is herkenbaar dat een Mac na verloop van tijd toch ook wat trager wordt (lang niet zo erg als bij Windows). Ruimte op de HD wordt schaarser. Echter kijkend op het www lees ik heel veel verschillende ervaringen over deze applicatie. Twijfel “what to do”. Met name benieuwd naar diegene die slechte ervaringen hebben met deze applicatie wat hun ervaringen zijn. Heb her en der gelezen dat na gebruik hiervan het systeem nog trager wordt en zelfs hele systemen opnieuw geïnstalleerd moeten worden. Wie heeft het verlossende antwoord? :-)

 • Erwin

  27 juli 2013 om 11:30

  @Andre

  Kan je constatering onderschrijven.Ook bij mij regeert het nadeel van de twijfel.
  Heb nog geen overtuigend argument gevonden me over te halen om het programma te “purchasen”. Zie wel de voordelen ervan, het kan maar zo weer zijn dat het middel erger is als de kwaal….

  Richard, Kun je wellicht iets specifieker zijn in je bevindingen met CleanMyMac…

 • Peter

  27 juli 2013 om 12:03

  Gebruik het programma ook al jaren. Top applicatie!!

 • Wesley Fabry

  27 juli 2013 om 12:07

  Erwin, de appliciatie doet precies wat je verwacht en zoals we in het artikel hebben omschreven. Het is de handigste manier om al je cache bestanden op te ruimen, overbodige talen te verwijderen en ruimte te besparen op je Mac. Dankzij de vernieuwde iPhoto functie wordt ook deze bibliotheek grondig opgepoetst. Daarnaast kun je ook applicaties volledig vewijderen van je mac zonder hiervoor moeilijke stappen te ondernemen.

 • Eric

  27 juli 2013 om 12:09

  Aanrader voor iedereen! Mensen die zeveren over een trage Mac na deze applicatie is onzin. Door cleanmyma heb ik een hoop ruimte bespaart!

 • Bob

  27 juli 2013 om 12:32

  Dat er mensen zijn die enthousiast over dit tooltje zijn ok, maar er zijn ook zeer veel verhalen te vinden van mensen die na het gebruik van clean my mac en dergelijke apps hun mac compleet in de soep zagen lopen. (check bv. het onemorething forum) Beetje onzin om dit te gaan ontkennen dus, die mensen zuigen dat niet uit hun duim. Het zou geloofwaardiger zijn als appletips ook op zn minst een kanttekening zou plaatsen dat zulke apps iig voorzichtig toegepast moeten worden, de tekst lijkt nu zo weggeplukt uit een reclamefolder..

 • Wesley Fabry

  27 juli 2013 om 12:42

  Bob, wij gebruiken CleanMyMac al sinds de 1.0 versie. Wij hebben nog nooit onverklaarbare problemen met deze app of onze Mac gehad. Als er gebruikers zijn die door toe doen van CleanMyMac problemen hebben ondervonden mogen ze dit gerust hier laten weten.

  De meeste problemen die CleanMyMac ooit heeft veroorzaak was in de tijd dat in de overgang van PowerPC naar intel. Deze problemen zijn uiteraard verholpen, de meeste negatieve ervaringen op forums en dergelijk vind je daarom ook terug in deze periode en in de jaren 2009-2010.

 • engelbert

  27 juli 2013 om 12:45

  Pffff weer een hoop gezever hier om een app die duizenden gebruikers hebben geïnstalleerd en slecht enkele problemen mee ondervinden. Het negatieve wordt weer eens uitvergroot terwijl er een hoop mac gebruikers tevreden mee zijn. Vaak ligt de schuld bij de gebruiker en niet bij de app. Ik gebruik hem ook al jaren en nog nooit problemen mee gehad.

 • Bob

  27 juli 2013 om 13:56

  Pfff, opvallend dat 2 kritische noten in een lijst positieve reacties meteen als een hoop gezever wordt bestempeld. Iedereen moet het voor zich weten, maar ik zou wel willen aanraden je even goed in te lezen voor je besluit te dit te installeren. Daar kan weinig mis mee zijn toch? Mijn mening is dat dergelijke tools op zn best overbodig zijn omdat osx (het is geen windows!) de meeste taken zelf prima uitvoert. Het nut van dergelijke tools zit vooral tussen de oren. En er bestaat zeker het risico dat je te veel weggooit als je niet heel goed weet wat je doet, daar zou ook door appletips best op gewezen mogen worden. Ik ken zelf niemand die er enthousiast over is maar heb wel meerdere malen mensen moeten helpen het weer van hun mac af te krijgen.

 • Richard IJzermans

  27 juli 2013 om 15:00

  Ik denk dat handmatig verwijderen van bestanden juist een groter risico is dan een applicatie die weet wat veilig is om op te ruimen, daarbij wordt de applicatie regelmatig geupdate met een lijst van bestanden die veilig verwijderd kunnen worden. Nogmaals hebben wij zelf nog nooit problemen met de applicatie gehad en zijn er zeer tevreden over. Maar aan iedereen natuurlijk zelf de keus of je het wel of niet gebruikt.

 • Ad

  27 juli 2013 om 16:15

  Geen spijt van de aanschaf, bv mijn iphoto werkt significant beter en sneller.
  Alleen uit en aanzetten gaat de eerste keer wat langzamer, daarna veel beter dan voor de schoonmaak ronde.

 • Imade

  27 juli 2013 om 16:28

  Deze applicatie zorgt voor fouten in 10.9 (Mavericks DP4) maar heb op mijn Mountain Lion schijf geen fouten/problemen opgemerkt.
  Logisch natuurlijk omdat Mavericks nog steeds in test fase is :P

  Concluderend kan ik melden dat ik deze applicatie dus wel zal blijven gebruiken op mijn ML schijf.

 • Mondo

  27 juli 2013 om 22:28

  Je Mac ruimt zelf alles op wat opgeruimd moet worden. PC’s moet je defragmenteren en opruimen. Linux-gebaseerde OS’en niet.
  Het beste wat je Mac kunt doen, is hem gewoon gebruiken en niet teveel tweaken en prutsen (zeker niet in systeemmappen). En één goede raad: als het niet kapot is, moet hè het niet proberen te maken.

 • Mobidick

  28 juli 2013 om 11:29

  Gebruik CleanMyMac Classic al jaren naar alle tevredenheid! (MAC OS X, versie 10.6.8!)

 • Ooievaar

  28 juli 2013 om 14:31

  Het scannen gaat zeer snel. 22 Gb opgeruimd. Ook het onderdeel handmatig verwijderen ruimt ook echt alles op. Er blijft geen rommel achter. Ik heb het via StackSocial gekocht. iPhoto wordt echt opgeruimd.

 • Frank

  28 juli 2013 om 21:30

  Ik ben het met Mondo eens.
  Je Mac houd het zelf allemaal netjes bij. Gewoon zelf van tijd tot tijd je bibliotheken eens nagaan wat je weg kan mikken en bewaar data extern opslaan, dan hou je je systeemschijven ook niet te vol…
  Ik draai al een jaar een mini en doe er echt veel mee…PS, audio bewerken, premiere. Maar ik vind niet dat ie in dat jaar trager is geworden. Soms duurt het afsluiten wat langer, maar dan denk ik maar dat ie met onderhoud bezig is. In performance is ie nog steeds net zo als bij aanschaf. Over mijn MacBook Pro kan ik nog niet oordelen, die heb ik pas een maandje… maar ook die krijgt “flink op zijn donder”.

 • Bart

  28 juli 2013 om 22:18

  Houd er ook rekening mee dat mensen die slechte ervaringen hebben sneller geneigd zijn dit op internet (in de vorm van een review) te zetten dan mensen die tevreden zijn over een product. Deze laatste groep neemt de moeite niet om een bericht online te zetten, ‘omdat ze toch gewoon tevreden zijn’.

  In het geval van een actief forumgebruiker is dit natuurlijk anders, maar dat zijn vaak niet de huis- tuin- en keukengebruikers. Niet te vergelijken met de meute dus.

 • Alain

  28 juli 2013 om 22:30

  Ik gebruik al jaren CleanMyMac en dit zonder enig probleem.

 • mike

  28 juli 2013 om 23:28

  Beetje gek dat er wordt gezegd dat OS X zelf alles op orde houdt en ikzelf dankzij cleanmymac 14gb heb kunnen verwijderen en os x stuk sneller is geworden. En neen mijn prullenmand was leeg voor ik de scan uitvoerde. Bedankt appletips!

 • Frank

  29 juli 2013 om 11:32

  Kan iemand me svp. uitleggen waarom het verwijderen van caches je Mac sneller maakt? Volgens mij heeft een computer caches om het een en ander sneller terug te halen.

  Als er corruptie is of als je een volle harddisk hebt kan ik me voorstellen dat je caches wist, maar in normale gevallen niet.

  Ik heb nog ruim 300 GB over op de harde schijf van mijn iMac en na drie jaar draait ie nog steeds soepel, zie daarom het nut niet zo van dit programma.

 • maced2

  29 juli 2013 om 15:55

  troep..gewoon niet doen !

 • Rob Roodselaar

  30 juli 2013 om 15:18

  Gisteren het door jullie geprezen CleanMyMac2 geinstalleerd en laten draaien. Sinds die handeling kan ik mijn beide iPads niet meer gesynchroniseerd krijgen, hij geeft “fout 1140” aan.
  Wat kan het probleem zijn ?

 • Frank

  30 juli 2013 om 16:18

  Kan toeval zijn, maar hoeft niet. Kon wel wat met Google vinden: Probleempje in iPhoto zo te zien. Nee, geen toeval. Als ik verder in dit draadje lees, dan zie ik dat er ook mensen zijn die. CleanMyMac hebben gebruik. Zie tweede pagina. Bewijst maar weer: If it ain’t broke don’t fix it!!!

 • macxbo

  31 juli 2013 om 2:31

  En MacKeeper? Wordt dat ook geprezen door Appletips als een nuttig schoonmaak programma, of is dat een ander verhaal?

 • Wesley Fabry

  31 juli 2013 om 8:22

  Zoals we Rob al hebben gemeld, de fout 1140 duidt aan dat iTunes niet kan communiceren met iPhoto. Je kunt dit probleem vrij eenvoudig oplossen door iPhoto opnieuw op te starten.

  MacxBo, Mackeeper hebben we momenteel nog geen ervaring mee, maar zullen we binnenkort eens bekijken.

 • Dursun

  3 augustus 2013 om 20:45

  Top applicatie! Geen enkel problemen mee gehad (mountain lion)..
  Ruimt simpel weg je hardeschijf op! Er is niks stuk er valt dus ook niks te repareren .. Ik snap de negatieve reacties niet..

 • Frank V

  4 augustus 2013 om 18:37

  En ik snap niet waarom iemand bijna 30 euro uitgeeft aan een applicatie terwijl er niks mis is met je Mac. Ik heb trouwens ook nog geen antwoord van de experts op mijn vraag waarom het verwijderen van caches je Mac sneller maakt.

 • Mocassin

  7 augustus 2013 om 19:49

  Nog een draadje, maar dan wat ouder. Vandaar dat ik altijd ver uit de buurt van zo’n handige tools blijf. http://www.macfreak.nl/forums/topic/3/20950/grote-problemen-na-cleanmymac-opgelost/Do NOT follow this link or you will be banned from the site!