23 augustus 2015

Laat een vriend je Facebook account beheren na overlijden

Facebook icoon (logo)

Wanneer een persoon overlijdt brengt dat al een hoop gedoe met zich mee, in het nieuwe digitale leven komen daar nog een aantal extra’s bij, denk hierbij bijvoorbeeld aan sociale media, apps, etc. FaceBook heeft dit slim aangepakt, want een profiel op deze website blijft in theorie bestaan, ook als je overleden bent.

Dit is echter sinds enige tijd vereenvoudigd. Zo kun je nu al een persoon toewijzen die beperkte toegang krijgt tot het account in geval van overlijden. Klik hiervoor op deze directe link of volg onderstaande procedure.

• Open je Facebook en log in
• Ga naar instellingen (driehoekje helemaal rechtsboven)
• Selecteer 'Beveiliging'
• Scroll naar de optie 'Contactpersoon voor accounts met herdenkingsstatus'
• Klik op 'Bewerken'
• Nogmaals, het kan ook via deze directe link

Toewijzen persoon bij overlijden Facebook

Klik vervolgens op het veld 'Kies een vriend', vul hier de naam van de vriend in, selecteer de contactpersoon in de lijst en klik op 'Toevoegen'. Vervolgens kun je al dan niet een voorop opgesteld bericht versturen naar deze contactpersoon om hem in te lichten. Wanneer je overleden bent kan deze persoon beperkt een aantal dingen wijzigen op je profiel, denk hierbij aan je profielfoto, een bericht bovenaan je profiel vastzetten en nog vriendschapsverzoeken accepteren.

Daarnaast kun je bij 'Account verwijderen’ de checkbox activeren, dit houdt in dat je profiel permanent zal worden verwijderd wanneer je komt te overlijden.

Facebook laten weten dat iemand overleden is

Voor iemand je profiel kan beheren moeten nabestaanden Facebook inlichten over het feit dat deze persoon overleden is. Dit kun je doen via deze speciale pagina op Facebook, hier dien je enkele gegevens in te vullen en een kopie van de overlijdensakte door te sturen naar Facebook.

overlijden facebook formulier

Facebook maakt dan alles in orde, als de overledenen een persoon heeft toegewezen zoals hierboven staat omschreven dan kan deze persoon de pagina verder beheren. Als de overledenen er voor heeft gekozen om het account te verwijderen bij overlijden dan zal dit na ontvangst van de overlijdensakte gebeuren.

Facebook
FacebookCategorie: Social Networking
Ontwikkelaar: Facebook, Inc.
TV, iPad & iPhone  4+  373 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Facebook kun je hier terugvinden.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: