13 juli 2011

Lock Screen 2: Ontgrendel je Mac op de iOS manier

Met de iPhone ben je het al jaren gewend. Wanneer je je iPhone wilt gebruiken moet je hem eerst ontgrendelen. Dit is natuurlijk onmogelijk met Mac OS X want een Mac is simpelweg niet voorzien van een touchscreen. Daar dachten de ontwikkelaars van iDevelop heel anders over want het is met hun applicatie Lock Screen 2 wel degelijk mogelijk je mac te ontgrendelen op de iOS manier.

De app Lock Screen 2 maakt het mogelijk je mac te vergrendelen en te ontgrendelen. Ben je met belangrijk werk bezig en heb je liever niet dat iemand achter je Mac gaat zitten wanneer je even weg bent. Dan is Lock Screen 2 een hele mooi manier om je Mac te locken.

Na de installatie van de applicatie kun je je Mac vergrendelen met de toets cmd⌘ + L. Maar de grote vraag is hoe ontgrendel je hem? Het geheim zit hem in het toetsenbord. Standaard staat de app ingesteld op de toetscombinatie s + d + f + g + h maar je kunt zelf ook een combinatie instellen. Als je hem wilt ontgrendelen moet je de combinaties intoetsen en je mac is ontgrendelt. Vanzelfsprekend is het mogelijk om een eigen toetscombinatie in te stellen via de voorkeurinstellingen van de applicatie.

Eventueel kun je ook gebruiken maken van het trackpad om je Mac te ontgrendelen. Tevens is het mogelijk om de achtergrond van het lockscreen naar eigen voorkeur aan te pasen en kun je aangeven of applicatie gestart dient worden wanneer je Mac opstart.

Lock Screen 2 is op dit moment beschikbaar in de Mac App Store voor €1,59. Let op! deze prijs is tijdelijk, de reguliere prijs van de applicatie is € 3,49

Een demonstratie video van de Lock Screen 2 applicatie:Reacties


 • Laurens

  13 juli 2011 om 9:51

  Ik gebruik nu al een paar maanden de eerste versie, leuke features in de nieuwe versie, tijd voor een upgrade

 • Raoul

  13 juli 2011 om 9:58

  Fantastische app! Direct geïnstalleerd en gecustomized :)

 • patricia

  13 juli 2011 om 13:12

  Waanzinnige app!!!
  Echt tof,bedankt voor deze tip!

 • sjoerd

  13 juli 2011 om 13:18

  Fantastische app! Heb hem meteen geïnstalleerd, weg met alle andere wachtwoorden!

 • Mondo

  13 juli 2011 om 16:58

  Inderdaad super! Bedankt voor de tip.

 • Robbin

  14 juli 2011 om 0:53

  Goeie tip weer! Gelijk geïnstalleerd thnx!

 • Eddy

  14 juli 2011 om 3:10

  Wow…en dat morgen met Lion :)

 • Eddy

  15 juli 2011 om 0:30

  Damn… app zit wel vol met bugs… totaal niet veilig. Als je spaces gebruikt en je switcht naar een andere space voordat je unlockt, dan heb je al volle controle over je mac… jammer van die 1,59 :(

 • mike

  21 juli 2011 om 22:54

  Werkt slecht met Lion, traag!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!