8 januari 2016

Log iCloud uit in alle browsers

icon OS X iCloud

iCloud kun je ook gebruiken op de gelijknamige website van Apple. Je logt in met je Apple ID (iCloud account) en daarna kun je allerlei content raadplegen zoals je Agenda, Notities, Foto’s, etc.

Wie de twee-staps-verificatie heeft geactiveerd kan bij het inloggen in iCloud de mogelijkheid inschakelen om de webbrowser (computer) te onthouden. Dit houdt in dat je voor een bepaalde tijd in de webbrowser niet meer de twee-staps-verificatie hoeft uit te voeren. Dit kan op een bepaald moment 'onveilig' zijn, omdat bijvoorbeeld onbevoegden toegang hebben tot de webbrowser. In dat geval kun je alle webbrowsers op afstand uitloggen.

• Open iCloud.com in een browser
• Log in met je Apple ID
• Navigeer naar 'Instellingen'
• Scroll omlaag naar 'Geavanceerd'

Log iCloud uit

Klik hier op de optie 'Log uit in alle browsers', bevestig de actie in het pop-up venster door op 'Log uit' te klikken. Onmiddellijk word je overal uitgelogd bij alle webbrowsers voor iCloud, dit houdt in dat je weer opnieuw moet inloggen wanneer je iCloud.com bezoekt en de twee-staps-verificatie opnieuw moet uitvoeren. iCloud wordt door deze handeling niet uitgelogd op apparaten zoals bijvoorbeeld de iPhone of Mac.

Lees ook: Activeer twee-staps-verificatie voor iCloud voor optimale bescherming van je gegevensReacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!