10 november 2016

macOS SierramacOS Sierra: Standaard uit- of inzoomen op webpagina’s in Safari

Safari icoon

Mac gebruikers met een beperking kunnen aan de hand van Toegankelijkheid de Mac zo aanpassen zodat zij hier prima mee kunnen werken. De meest optie die het vaakst wordt geactiveerd is het zoomen. Dit kun je doen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toegankelijkheid ▸ Zoomen.

Deze zoomfuncties hebben betrekking tot het gehele scherm. Vanaf macOS Sierra is het ook mogelijk om alleen de inhoud Safari standaard uit of in te zoomen. Dit houdt in dat standaard alle webpagina's worden vergroot of net verkleind. Dit is vooral handig op een iMac 27" of MacBook 15".

Standaard webpagina's inzoomen in Safari

• Open Safari
• Navigeer naar de menubalk
• Klik op 'Safari' ▸ Voorkeuren
• Open het tabblad 'Geavanceerd'

Standaar dinzoomen op webpagina's in Safari

Je ziet hier nu de optie 'In-/uitzoomen op pagina'. Kies een gewenst percentage met in het achterhoofd dat 100% de huidige en normale weergave is. Alles boven de 100 is een vergroting, alles daar beneden is een verkleining.

Wil je alleen de tekst vergroten in Safari dan kan dit altijd tijdelijk via de toetscombinatie command⌘ + +. Verkleinen kun je doen met de toetscombinatie command⌘ + -. Via de menuoptie 'Weergave' is het ook mogelijk om op deze manier in of uit te zoomen.

Lees ook: Items verwijderen uit de leeslijst in Safari


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Een compleet nieuwe Mac dankzij macOS Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle macOS tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!