28 juli 2011

MyTime: Het gebruik van applicaties en websites monitoren

Altijd al precies willen weten wat je allemaal met je Mac doet en aan welke websites je de meeste tijd besteed? Met de applicatie MyTime kun je dit alles per dag, week of maand heel simpel in kaart brengen.

Na het downloaden van de applicatie in de Mac App Store zal deze op de achtergrond je applicatie en internet gebruik monitoren. De applicatie zelf geeft het gebruik realtime weer als deze opent via de menubalk. Daarnaast heb je de mogelijkheid om alle gegevens te exporteren in een CSV bestand, deze kun je dan weer importeren in iWork of M$ Office.

Bij het opstarten van de applicatie voorkeuren kun je ervoor kiezen om deze toe te voegen aan de start-up items van je Mac.

De applicatie geeft een helder inzicht waar je de meeste tijd aan besteedt, leuk om te weten hoeveel tijd je per maand of misschien zelfs per jaar op Facebook of Appletips doorbrengt. Vanzelfsprekend kan de applicatie er ook aan toe bijdragen om je productiviteit te verhogen, dit laatste is ook het eigenlijke doel van de applicatie. De applicatie heeft echter ook wel een bepaalde fun-factor.

MyTime is gemaakt door de website TimeManagement en is op dit moment gratis te downloaden in de Mac App Store, de normale verkoopprijs is € 2,49.

http://itunes.apple.com/nl/app/mytime/Reacties


 • Gilbert

  28 juli 2011 om 17:41

  als ik op de link klik krijg ik de volgende foutmelding in safari:

  Your request produced an error.
  [newNullResponse]

 • Richard IJzermans

  28 juli 2011 om 17:44

  Link aangepast, werkt nu weer…

 • Cyril

  28 juli 2011 om 18:51

  En hoe zit het met de privacy? Zit er geen tool in die de gegevens van wat de gebruiker allemaal doet op zijn pc door stuurt?? Want welk bedrijf wil nou niet weten hoeveel tijd hun doelgroep op bepaalde sites zit en om op die manier gerichte marketing acties op te zetten.

Een reactie toevoegen: