22 oktober 2013

Handige en leuke gratis Mac applicaties (Deel 1)

mac app store retinaIn de Mac App Store zijn er een hoop applicaties te vinden voor je Mac. Deze variëren niet alleen in kwaliteit, maar ook in prijs. Gelukkig zijn er ook een hoop gratis applicaties te downloaden, wij hebben 5 top-applicaties hieronder op een rijtje gezet.

Skitch
Gebruik je regelmatig de 'Voorvertoning' applicatie voor het annoteren en bewerken van afbeeldingen? Dan is het misschien interessant om de gratis applicatie Skitch te gebruiken. Deze app heeft een fantastische reeks van functies voor het annoteren, bijsnijden, roteren en het invoegen van tekst in afbeeldingen.

Dit alles zonder enige moeite of verstand van te hebben van het tweaken van afbeeldingen. De applicatie is ontwikkeld door het bekende Evernote team en wordt regelmatig voorzien van updates. Daarnaast is Sktich ook te downloaden voor iOS. Geen paniek, want de applicatie functioneert volledig zonder een Evernote-account.

Skitch - Snap. Mark up. Share.
Skitch - Snap. Mark up. Share.Categorie: Productivity, Graphics & Design
Ontwikkelaar: Skitch Inc
Mac OS X  4+  21 MB DOWNLOAD GRATIS

Muzzy for iTunes
De nieuwe minispeler in iTunes 11 is sterk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Echter dient deze voortdurend op de voorgrond aanwezig te zijn. Met behulp van de gratis app Muzzy kun je vanuit de menubalk snel en eenvoudig je huidig muzieknummer (en meer info) in iTunes raadplegen.

Wanneer je op het icon klikt krijg je de coverart te zien, kun je een ander nummer starten en zelfs de songtekst weergeven. Een handige applicatie voor de muziekliefhebber.

Muzzy for iTunes
Muzzy for iTunesCategorie: Music, Utilities
Ontwikkelaar: Pedro Vieira
Mac OS X  4+  2 MB DOWNLOAD GRATIS

Textwrangler
Als ontwikkelaar of webbeheerder maak je vast wel eens gebruik van een text-editor om configuratie, HTML, PHP of andere code bestanden te bewerken. Voor deze activiteiten kun je in de Mac App Store de gratis applicatie Textwrangler terugvinden. Een kanshebber voor de beste tekst-editor van het wereld wijde web. Textwrangler is eigenlijk de gratis versie van BBEdit, een van de meest populaire tekstbewerking applicaties.

Textwrangler kan worden gebruikt voor het coderen, serverbeheer, basis tekstverwerker, en nog veel meer. Het heeft zelfs de mogelijkheid om een bestand rechtstreeks te openen vanaf een FTP-server. Een app die erg handig in gebruik is voor webontwikkelaars. Daarnaast is de applicatie prima te gebruiken als alternatieve tekstverwerker met tal van mogelijkheden.

TextWrangler
TextWranglerCategorie: Developer Tools, Productivity
Ontwikkelaar: Bare Bones Software, Inc.
Mac OS X  4+  9 MB DOWNLOAD GRATIS

tour-editing-lg

Caffeine
Het komt wel eens voor dat tijdens het downloaden van een update of programma (over een trage verbinding) je Mac in de sluimerstand gaat. Dit kan uiteraard het downloaden onderbreken en vaak dien je hierna opnieuw te beginnen. Dit is uiteraard erg vervelend, je kan dan de instellingen voor de sluimerstand aanpassen via de systeemvoorkeuren, maar dat is vrij omslachtig.

Via de gratis applicatie Caffeine kun je vanuit de menubalk je Mac verhinderen om de sluimerstand te activeren. Hierdoor kun je gerust een download starten zonder dat je Mac deze onderbreekt, zelfs je MacBook kun je tijdens een actieve Caffeine dichtklappen.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

CSR-racing
Het pupulaire racespel 'Need For Speed' is helaas een dure applicatie, gelukkig bestaat er in de Mac App Store een goed alternatief genaamd CSR-racing. CSR Racing maakt het mogelijk om gratis (zolang je niet kiest voor de in-app aankopen) een straatrace te spelen. Daarnaast kun je volledig zelf je auto aanpassen naar al jou wensen.

De graphics zien er bijzonder goed uit en is zeker en vast de moeite waard om eens uit te proberen als game-liefhebber. CSR-racing is ook beschikbaar op je favoriete iOS apparaat, klik hier voor de iOS versie.

CSR Racing
CSR RacingCategorie: Games, Racing, Arcade, Entertainment
Ontwikkelaar: NaturalMotion Games Limited
Mac OS X  4+  146 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over gratis applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


  • Mondo

    22 oktober 2013 om 14:33

    MBP-gebruikers: Muzzy activeert je NVidea GPU en halveert je batterijtijd.
    CSR-racing is gratis, tot je benzine op is. En die kost échte euro’s.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!