13 februari 2016

Nieuwe iPhone of refurbished iPhone kopen?

iPhone 6s plus icoon

Een refurbished iPhone, je hoort het tegenwoordig steeds vaker en je kunt er bijna niet meer omheen. Refurbished is helemaal in opkomst en dit heeft verschillende oorzaken, maar ook gevolgen. Ga jij voor een nieuwe iPhone of een refurbished iPhone?

De veranderingen op de smartphonemarkt
De laatste jaren is de smartphonemarkt behoorlijk veranderd, en de verwachting is dat dit nog wel even zo doorgaat. Jaarlijks komen er nieuwe en verbeterde smartphones op de markt.

Met de grote sociale druk hebben steeds meer consumenten de neiging om sneller een nieuw toestel te kopen en met de hype mee te gaan. Bijna jaarlijks willen gebruikers het nieuwste van het nieuwste, en vooral de iPhone is erg in trek.

Maar een iPhone brengt ook een behoorlijk prijskaartje met zich mee. Zo is een nieuwe iPhone vaak tussen de € 750,- en € 1000,-. En dit kan lang niet iedereen zomaar betalen, vooral niet als je jaarlijks een nieuw toestel wilt. Daar komt bij dat de snelle ontwikkelingen op smartphone-gebied zorgen voor een groeiend probleem met elektronisch afval, en dat is alles behalve duurzaam.

iPhone 6s plus

Verwachtingen op de smartphonemarkt
Omdat er zoveel nieuwe devices uitgebracht worden, is het logisch dat deze qua innovaties een stuk minder toevoegen. Uit onderzoek blijkt dat het aantal nieuw verkochte iPhones mede hierdoor afneemt, de overweging om een nieuwe smartphone te kopen wordt namelijk aanzienlijk minder.

De refurbished iPhone markt is daarnaast zeer sterk in opkomst en er wordt in 2016 zelfs een groei verwacht van maar liefst 50%. De refurbished iPhones nemen langzaam de markt over en verdringen zo de goedkopere telefoons met mindere functies. Dit is logisch gezien de prijzen voor een nieuwe iPhone.

Met een refurbished iPhone bespaar je op hetzelfde type iPhone vaak tot wel 60%! Reden genoeg om dus een refurbished iPhone in plaats van een nieuwe Apple iPhone aan te schaffen.

Maar wat is refurbished nu eigenlijk?
Refurbished iPhones worden wereldwijd ingezameld via onder andere telecomproviders en verzekeraars. Deze toestellen worden vervolgens schoongemaakt en alle onderdelen die mogelijk kapot zijn worden vervangen. Ook wordt vrijwel altijd de batterij vervangen, net als de behuizing van het toestel. Volgens de hoogste normen in de markt wordt de data verwijderd, zodat alle gegevens van eerder gebruik voorgoed van de smartphone verwijderd zijn. Vervolgens wordt het toestel door de fabriek nog op tientallen punten gecheckt en gekeurd.

Kwaliteitsverschillen bij refurbished toestellen
Er zijn verschillende kwaliteiten waarin je een refurbished toestel kunt verkrijgen.

1. Full refurbished: Dit toestel heeft altijd een nieuwe behuizing, knoppen en batterij.

2. A-Grade: Dit toestel heeft visueel geen schade, nieuwe batterij en is niet te
onderscheiden van een nieuwe smartphone.

3. B-Grade: Er is een minimale visuele beschadiging mogelijk bij dit toestel. Krasjes zijn vaak met een loep pas te zien. Verder heeft het toestel ook altijd een nieuwe batterij.

4. C-Grade: Dit toestel heeft zichtbare gebruikersschade, maar geen val-schade. Dit toestel is te vergelijken met de kwaliteit van Marktplaats.

5. D-Grade: Toestel kan flink beschadigd zijn. In het scherm of de behuizing zullen geen scheuren zitten, maar er zullen wel flinke gebruikerssporen aanwezig zijn.

Het prijsverschil heeft alles met de grading te maken. Op internet leveren vrijwel alle aanbieders van refurbished toestellen een C-Grade aan.

iphone 5s

Waar koop je refurbished?
Maar waar koop je dan een refurbished toestel? Deze markt is aan het groeien en er zijn ontzettend veel aanbieders die claimen de beste refurbished toestellen te verkopen. Maar hier zit vaak een groot verschil in de kwaliteit, zowel visueel als inhoudelijk gezien. Zo moet je goed letten op onder andere de onderstaande punten:

- Kijk uit voor partijen die ‘Chinese rommel’ verkopen;
- Koop altijd bij een webshop met een Thuiswinkel Waarborg keurmerk;
- Let op de garantie voorwaarden die de webshop meegeeft;
- Kijk goed naar de staat van de toestellen. Zijn deze als nieuw of beschadigd?
- Controleer kleine lettertjes en de gradings (zie bovenstaand).

Bij refurbishediphonekopen.nl koop je veilig, tegen scherpe prijzen én met 12 maanden garantie refurbished iPhones. Vrijwel alle toestellen zijn direct uit voorraad leverbaar. Deze webshop levert vrijwel altijd full refurbished iPhones, tenzij anders vermeld. In het minste geval wordt er een B-Grade verkocht, ook dit staat duidelijk aangegeven. Bekijk snel het scherpe aanbod en koop vandaag nog jouw refurbished iPhone!

Conclusie: refurbished is als nieuw (en misschien wel beter)
Een refurbished smartphone is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens beter voor jouw portemonnee. Wanneer je bij de juiste webshop koopt, ben je ook nog eens verzekerd van de beste kwaliteit en originele onderdelen. Een win-winsituatie dus!


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!