17 augustus 2016

Apple komt met waardig opvolger 6s

iPhone 7 dummy

Een deel van de voorpret van telefoons die eraan zitten te komen, is het speculeren over de specificaties die het nieuwe toestel mogelijk (of zelfs hopelijk) zal hebben. Van alle merken mobiele telefoons wordt er wellicht het meest gespeculeerd door de achterban van Apple. Zo ook over de opvolger van de iPhone 6s.

Zo zijn er bronnen die aangeven dat de nieuwe iPhone het nummer 7 zou meekrijgen. Andere bronnen spreken dit tegen en hebben het over de 6SE. Dit omdat het een verfijning zou zijn van de bestaande 6s. Ook zou het aansluiten op de weg die Apple onlangs ingeslagen is met de nieuwe iPhone SE.

Gekend twitter-“informant” Evan Blass (@evleaks) heeft via zijn favoriete medium aangegeven dat de datum waarop de 6s-opvolger wordt uitgebracht vrijdag 16 september zou zijn. Dat zou betekenen dat hij in de week van 5 of 12 september gepresenteerd moet worden door Apple.

Uiterlijk en hardware

Verschillende bronnen geven aan dat de mute-knop het niet zou hebben gehaald in het nieuwe ontwerp. Hiermee kon je (zonder je telefoon te activeren) een fysiek schakelaartje omzetten om het geluid aan of uit te zetten. Apple heeft er dus voor gekozen om dit niet meer toe te passen in de nieuwe Apple telefoon.

Een tweede aspect waarover nog tegenstrijdige berichten de ronde doen is de homeknop. Die gaat mogelijk compleet verdwijnen. Aan de andere kant zijn er juist berichten dat het gebruik van de homeknop anders zou worden toegepast. Namelijk zoals de drukgevoelige trackpad van de nieuwste MacBooks, die haptic feedback geven.

werkende iPhone 7 prototype


De standaard opslagcapaciteit van de aankomende iPhone zou van een krappe 16 gigabyte naar 32 gigabyte gaan. Een welkome verandering voor liefhebbers van apps, muziek, foto’s en video’s. Ook qua camera is er een upgrade aanstaande. Deze zou namelijk een grotere lens krijgen. Als je op de nieuwe iPhone muziek beluistert of video’s bekijkt, zul je de standaard headphones met 3,5 mm plug niet meer kunnen gebruiken. Via de lightning-aansluiting en een verloopstuk kun je de bijhorende en oude headphones gebruiken. Hierdoor kan de nieuwe iPhone volgens de laatste berichten weer 1 mm dunner gemaakt worden.

Verder zou Apple in 2010 een patent hebben aangevraagd voor een aluminium-soort, genaamd “Liquid metal”. Dit materiaal stoot water af en is taaier dan normaal aluminium. Hierdoor wordt de nieuwe iPhone mogelijk waterdicht. Een ander voordeel van dit materiaal is dat het nu onnodig is om de antennelijnen over de achterkant te laten lopen. De antenne zit nu kennelijk verwerkt in de hoeken van het toestel.

iOS 10

De verwachting is dat samen met het lanceren van de nieuwe iPhone iOS 10 wordt gepresenteerd, met onder andere een vernieuwd lock screen. Hierin is de swipe to unlock-functie verwijderd voor een snellere toegang tot de telefoon.

Widgets in iOS 10 preview

Varianten

Er worden 3 varianten van de nieuwe iPhone verwacht, namelijk de normale versie, de “Plus”-versie en de “Pro”. De “Pro”-versie heeft een scherm van 5,5 inch. Ook zou dit toestel een dubbele camera hebben voor verbeterde en meer uitgebreide camerafuncties.

Iedereen wacht momenteel op de nieuwe iPhone en er worden al webshops geopend om bijvoorbeeld hoesjes te bestellen. Ook kun je je bij bepaalde providers al inschrijven, zodat je een berichtje krijgt als het toestel verkrijgbaar is. Tot het moment van de lancering daar is, blijft het allemaal gissen natuurlijk en is bovenstaande gebaseerd op verschillende geruchten. Wat zouden jullie graag zien in de nieuwe iPhone?Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!