16 augustus 2016

TripMode: Dataverbruik via tethering beperken

Sinds OS X Yosemite is het heel eenvoudig om gebruik te maken van tethering (Persoonlijke HotSpot). Hierbij gebruik je op je Mac de mobiele data van je iPhone. Tethering is een zeer handige optie als je op een plaats bent waar geen WiFi beschikbaar is. Nadat je verbinding heb gemaakt met je iPhone (via de WiFi instellingen in de menubalk) kun je gebruik van internet.

Wanneer je gebruik maakt van de tethering optie dan kunnen alle processen/applicaties die op je Mac actief zijn gebruik maken van de data verbinding. Zo zal bijvoorbeeld op de achtergrond iCould en DropBox gaan synchroniseren, je e-mail worden opgehaald en kunnen er eventueel updates worden gedownload. Op zich allemaal prima, echter zal dit er wel in resulteren dat je snel door je (dure) data bundel bent.

Als je regelmatig gebruik maakt van de tethering optie dan is de applicatie TripMode een aanrader. Met behulp van TripMode kun je in de menubalk zelf aangeven welke applicaties en processen er gebruik mogen maken van tethering. Hierdoor zal je aanzienlijk besparen op het dataverbruik.

tripmode macos tethering

Hoe werkt TripMode?

Na het installeren van de applicatie verschijnt er een extra symbool in menubalk. Dit symbool geeft je toegang geeft tot de instellingen. Standaard mogen Safari, Mail en iCloud gebruik maken van de verbinding.

Iedere keer dat een andere applicatie gebruik wilt maken van de verbinding dan zal de toegang in eerste instantie worden geblokkeerd door TripMode en zal het symbool in de menubalk rood kleuren. Via de TripMode symbool in de menubalk kun je indien nodig met behulp van één vinkje een gedetecteerde applicatie toegang geven tot de tethering verbinding. In het overzicht kun je ook zien hoeveel data er per applicatie wordt verbruik.

Gratis uitproberen

Als je een regelmatige gebruiker bent van de tethering optie dan is TripMode bijna een must-have. De eerste 7 dagen kun je TripMode gratis uitproberen. Na deze periode kun je voor slechts $8 de applicatie aanschaffen. Een bedrag dat je snel kunt terug verdien omdat je dataverbruik aanzienlijk verminderd.

Meer info: TripMode

Lees ook: iOS-Bedieningspaneel met Night Shift voor je Mac dankzij Command CenterReacties


  • Wim

    16 augustus 2016 om 22:41

    Ik gebruik regelmatig een ipad via een mifi box. (Buitenland)
    Dat zou het ook handig zijn , tripmode voor ios

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!