1 november 2015

ScreencastOS X: Beeld-in-beeld, video’s op de voorgrond afspelen

helium icoon app

Helaas heeft OS X niet de mogelijkheid om beeld-in-beeld (picture-in-picture) video’s af te spelen zoals in iOS 9. Met deze optie kun je de video loskoppelen van zijn locatie en verkleind op de voorgrond plaatsen.

Gelukkig is er een gratis (open source) applicatie 'Helium' te downloaden die beeld-in-beeld mogelijk maakt op een Mac. In de applicatie kun je een video inladen en deze dan op de voorgrond afspelen terwijl je iets anders (op de achtergrond) doet.

Helium kun je hier gratis downloaden

Sleep de applicatie naar je programma’s map en open hem. Klik in de menubalk op 'Location', kies voor 'Open File' om een video die aanwezig is op je Mac in te laden of plak een url van bijvoorbeeld een YouTube video in de optie 'Open web URL'.

helium app voor OS X

Het Helium-venster kun je eenvoudig verplaatsen, vergroten of verkleinen en je kunt hem zelfs transparant maken via Menubalk ▸ Appearance. Omdat hij altijd zich op de voorgrond bevind kun je de video makkelijk bekijken tijdens het volgen van bepaalde taken.

youtube op de voorgrond door helium

Helium heeft een slimme manier om een video op een website te herkennen, bovendien werkt Helium ook met Netflix. Mocht je vragen of problemen hebben dan helpt de maker van de app Jaden Geller je graag via zijn Twitter. Meer informatie over Helium lees je hier terug.

Lees ook: Beeld-in-beeld functie gebruiken op een iPad in iOS 9


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!