3 januari 2015

OS X: De Macintosh HD-schijf tonen in Finder

Finder icoon

Een basis applicatie binnen OS X is uiteraard Finder, via deze standaard functionaliteit kun je al je bestanden beheren, bewaren en overige content openen. Via de navigatiekolom kun je snel mappen en applicaties raadplegen, maar ook (externe) harde schijven.

Veel gebruikers missen hier de Macintosh HD schijf, dit is de harde schijf die aanwezig is in je Mac. Je kan hem activeren via onderstaande procedure.

• Open Finder
• Navigeer naar de menubalk
• Klik hier op 'Finder' en daarna op 'Voorkeuren'
• Open het tabblad 'Navigatiekolom'

hardeschijfkolom

Vink hier ' Harde schijven' aan bij de optie 'Apparaten'. Normaal gezien kun je nu de Macintosh HD selecterenbij 'Apparaten' in de navigatiekolom van Finder. Wanneer dit niet het geval is kan het zijn dat er iets mis is gegaan. Dan dien je bij de voorkeuren ook je Mac aan te vinken bij de optie 'Apparaten'. Klik daarna in de navigatiekolom op je Mac en sleep dan de Macintosh HD-schijf naar de navigatiekolom. Je zal merken dat deze dan wel getoond wordt mits 'Harde schijven' is geactiveerd.

Meer over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


  • Reshmi

    25 september 2017 om 23:18

    Ik heb per ongeluk de harde schijf verwijderd. Ik kan nu geen enkele optie aan vinken om mijn MacBook air terug naar fabrieksinstellingen te zetten wat kan ik hier aan doen zo dat mijn laptop weer normaal opstart?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!