Menu

15 mei 2014

OS X: De melding ‘Legen prullenmand’ uitschakelen

prullenmandWanneer je bestanden, applicatie of documenten verwijderd in OS X dan doe je dit uiteraard via de prullenmand applicatie die standaard aanwezig is in het Dock. Je kunt ervoor kiezen om de bestanden te slepen naar deze applicatie.

Daarnaast kun je met behulp van een secundaire klik in het context menu de optie ‘Verplaats naar prullenmand’ kiezen om het bestand te verwijderen of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + Backspace. Wanneer je vervolgens de prullenmand gaat legen krijg je keurig een venster te zien waarin wordt gevraagd of je daadwerkelijk de bestanden die zich binnen de prullenmand bevinden wilt verwijderen.

Vanzelfsprekend wil je dit doen, anders zou je het proces niet activeren. Wanneer je deze melding vervelend of overbodig vind, kun je hem vrij eenvoudig uitschakelen via onderstaande stappen:.

prullenmandlegen

Open ‘Finder’ en navigeer naar de menubalk. Selecteer hier de menuoptie ‘Finder’ en vervolgens klik je op ‘Voorkeuren’. Open hier het tabblad ‘Geavanceerd’ en vink de optie ‘Toon waarschuwing vóór legen prullenmand’ uit. Hierdoor zal de melding niet meer verschijnen en kun je de prullenmand legen zonder hiervoor eerst dit te moeten bevestigen.

Meer over Finder kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • Djinpa 15 mei 2014 om 11:51

    Hele goede tip meteen uitgevoerd. Thanks

Een reactie toevoegen: