3 december 2015

El CapitanOS X El Capitan: Afspraak en contact suggesties in Mail

mail os x icoon van Apple Mail OS X

OS X is dankzij El Capitan weer een stukje slimmer geworden, zo kan deze net zoals in iOS 9 afspraak en contactsuggesties geven in Mail. Ook in de Agenda applicatie kun je de 'Gevonden in Mail' agenda gebruiken.

OS X zoekt automatisch in Mail naar afspraken en kan deze toevoegen aan je Agenda, open de gelijknamige applicatie en zorg dat in de kolom de optie 'Gevonden in Mail' is ingeschakeld. In je agenda vind je afspraken terug die gevonden zijn in Mail, wanneer je ze goedkeurt zal je er ook meldingen van ontvangen.

contactinformatie mail

Daarnaast zoekt Mail automatisch naar gewijzigde contactinformatie in e-mailberichten. Denk hierbij aan een nieuw e-mailadres of gegevens die onderaan aan het bericht staan in de 'handtekening'.

Wanneer Mail een wijziging vindt krijg je deze bovenaan het e-mailbericht te zien in de balk, klik op 'Werk bij' om de gegevens in de contacten applicatie te wijzigen.

Lees ook: Gevonden contacten in Mail gebruiken en uitschakelenReacties


  • roy

    3 december 2015 om 20:12

    Ik vind het gekke van deze functie, dat het niet altijd werkt.
    Als ik bijvoorbeeld een nieuwe handtekening maak met compleet onbekende (voor mijn contactenlijst) gegevens en deze stuur naar een andere mac (OS X 10.11.1), dan komt er niks te staan bij contacten.. Weet iemand hier een fix voor?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!