9 oktober 2013

OS X: Het automatisch invullen van formulieren uitschakelen

safari icon retinaHet automatisch invullen van webformulieren in Safari kan vanzelfsprekend heel erg handig zijn. Hierdoor worden automatisch wachtwoorden, gebruikersnamen, contactgegevens, enzovoorts ingevuld op verschillende webpagina's.

In sommige gevallen heb je misschien liever niet dat alle gegevens automatisch worden ingevuld wanneer je je wilt aanmeld bij een nieuwe dienst. Via de Safari instellingen kun je dit gedrag in OS X aanpassen, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open 'Safari'
• Navigeer naar de menubalk
• Selecteer de optie 'Voorkeuren'
• Open het tabblad Formulieren

safariformulieren

Schakel hier de gewenste opties uit die je liever niet meer wilt gebruiken. Via de knoppen 'Wijzig' kun je eenvoudig bepaalde wachtwoorden of webpagina's verwijderen of je persoonlijke info aanpassen die gebruikt mag worden door Safari tijdens het invullen van formulieren.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


 • Edward

  14 november 2013 om 9:57

  Hoi Wesley,

  Deze functie is geweldig maar ik loop tegen 1 probleempje op. Ik heb 3 telefoonnummers aan mijn kaartje hangen. 1 van iPhone, 1 van mijn BB (van werk) en een vaste telefoon thuis.

  Ik wil graag dat bij het invullen van de formulieren hij mijn iPhone invult maar hij komt elke keer met mijn normale telefoonnummer. Kan ik dat ergens wijzigen?

  Ik hoor graag van je.

  Gr Edward

 • Evelien Cox

  21 december 2013 om 8:35

  Edward

  Dat gaat zeker! Je kan bij ‘Op basis van de gegevens in mijn Contacten kaart’ drukken op ‘wijzig’ (zie hierboven). Dan krijg je al je gegevens met een vinkje naast. Je kan uitvinken wat je niet wilt dat Safari automatisch voor je invult. In jouw geval kan je dus de telefoonnummer van je werk en je thuistelefoon uitvinken. Veel succes.

  Evelien

 • Harold Bosch

  12 oktober 2014 om 22:26

  Hmmmm … bij mij pakt ie telkens het verkeerde emailadres.
  Ik kan niet vinden waar ik het kan aanpassen.
  Het aanpassen linkt door naar mijn contacten kaart en daar kan ik niets aanvinken.

 • Marlies van den Bosch

  22 september 2015 om 11:51

  En bij mij, op mijn mooie nieuwe iMac, worden sommige wachtwoorden niet automatisch ingevuld, sommigen wel. Er wordt mij ook niet gevraagd of ik de wachtwoorden wil opslaan. Dit moet toch op te lossen zijn?

 • irene

  3 december 2015 om 21:57

  Bij het automatisch vullen van bv mijn emailadres verdwijnt sinds een tijdje de eerste letter, waardoor er vaak een foutief emailadres door wordt gegeven. Weet iemand hoe ik dit op kan lossen? Als ik bij voorkeuren>formulieren alle vinkjes uitzet, wordt het nog steeds automatisch gevuld.

 • Henk

  18 januari 2016 om 21:32

  Ik heb hetzelfde probleem als Irene hierboven. Is daar sinds 3 december van het vorig jaar nog geen antwoord/reactie opgekomen?

 • Wesley Fabry

  19 januari 2016 om 9:17

  Vragen kun je stellen op http://genius.appletips.nl

 • Dennis van Galen

  3 april 2016 om 13:26

  Ook ik heb een probleem met het automatisch invullen van mijn mailadres: in plaats van de V (van) maakt hij er steeds Wan van … kan iemand zeggen waar ik die fout kan corrigeren?

  Dank en groet

 • Wesley Fabry

  3 april 2016 om 14:24

  Met behulp van tekstvervanging? http://www.appletips.nl/os-x-tekstvervanging-exporteren-en-importeren/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!