6 augustus 2011

10.7OS X Lion: 5 kleine wijzigingen (deel 13)

Met de nieuwe big features zoals Mission Control, Launchpad en Versions zullen de meeste Mac OS X Lion gebruikers ondertussen wel kennis hebben gemaakt. Maar in Mac OS X Lion zitten ook hele berg aan kleine verbeteringen die ontzettend handig kunnen zijn. Vandaag in deel 13 vijf kleine verbeteringen/wijzigingen in Quicktime X, Finder en Safari.

1. In QuickTime Player is het nu mogelijk om meerdere fragmenten samen te voegen tot een enkele video. Je sleept de fragmenten die je wilt samenvoegen in een filmvenster, QuickTime Player past automatisch de grootte van de fragmenten aan zodat de afmetingen van de film niet afwijken.

2. Wanneer je een app vanuit de Programma's map versleept naar een andere locatie bijvoorbeeld naar het bureaublad dan maakt Mac OS X Lion hier automatisch een alias van. Hierdoor wordt voorkomen dat applicaties buiten de programma's map terecht komen. Wanneer je cmd⌘ gebruikt bij de sleep actie wordt de applicatie wel 'fysiek' verplaatst.

3. Op het moment dat je voor de eerste keer via Safari probeert in te loggen op Gmail, Yahoo Mail of Mobile Me krijg je automatisch de vraag of je dit account wilt configureren voor Mail, iChat en iCal.

4. Een video roteren of spiegelen? Ook dat is vanaf nu mogelijk in de Lion versie van Quicktime. Selecteer de videoclip en ga naar het menu 'Wijzig' voor de roteer en spiegel opties.

5. Afbeeldingen die zijn 'embedded' in pdf-documenten worden vanaf nu meegekopieerd bij het knippen en plakken in de voorvertoning applicatie.Reacties


 • Piet Bossuyt

  6 augustus 2011 om 19:30

  Ik weet niet of deze al aan bod kwam:

  Change Launchpad background effect:
  Open Launchpad and press Cmd+B. To change to another effect, press it again.
  Effects are:
  – b&w sharp wallpaper
  – b&w blur wallpaper
  – color sharp wallpaper
  – color blur wallpaper

 • Matthias

  6 augustus 2011 om 21:22

  @Piet

  Die is echt cool, bedankt!

 • Wess

  6 augustus 2011 om 22:43

  Spannende video ;-) (Tip 4)

Een reactie toevoegen: