22 juli 2011

10.7OS X Lion: De verbeterde Quick Look functies

Quick Look in Mac OS X is een hele handige functie om snel bestanden/documenten bekijken zonder dat je deze daarvoor in de geassocieerde applicatie hoeft te openen. In Mac OS X Lion is er extra ondersteuning toegevoegd voor verschillende type bestanden en kan er ook vanuit het Spotlight zoekvenster gebruik van worden gemaakt.

Wanneer je vanuit Safari een url naar een map of het bureaublad sleept dan wordt er een .webloc bestand aangemaakt. Door deze te selecteren en vervolgens Quick Look te activeren met de spatiebalk krijg een preview van de webpagina te zien. Rechtsboven In het Quick Look venster kun je zoals bij de standaard Lion applicaties een schermvullende weergave activeren.

Als je in Mail of iChat met je muis over een URL-link beweegt, verschijnt er een symbool achter de url waarmee je een preview van de desbetreffende website kunt openen in Quick Look.

Een andere uitbreiding van de Quick Look functionaliteit is de optie om deze te gebruiken in combinatie met Spotlight. Klik op het Spotlight symbool rechtsboven in het scherm en voer een zoekopdracht uit. Door met je muis over de zoekresultaten te gaan verschijnt links van het resultaat een soort van pop-up waarin een voorvertoning verschijnt.

Dit werkt bij contactpersonen, bestanden, e-mail, afspraken, afbeeldingen en dergelijke.Reacties


 • Stef

  22 juli 2011 om 13:01

  Quick look is zo nice geworden vindt ik :)
  zeker in spotlight … Leuk ook dat je webpagina’s ook zo kan bekijken :)

 • Eddy

  22 juli 2011 om 17:01

  Bij mij is QuickLook meer een MegaSlowLook… Al het andere werkt prima op mijn early 2009 2,93Ghz met 4GB iMac…

 • bas

  24 juli 2011 om 22:50

  Ik vind wel dat het grijzer is geworden.. vond de zwarte omlijning mooier.. weet iemand hoe je dit terugzet

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!