15 mei 2014

MavericksOS X Mavericks 10.9.3 vanaf nu beschikbaar

mavericks 10.9 icon retinaApple heeft vanavond OS X 10.9.3 beschikbaar gesteld voor alle Mavericks gebruikers. De update bevat geen grote veranderingen, maar wel enkele vervelende bugs en verschillende problemen zijn opgelost. Zo heeft OS X 10.9.3 verbeteringen voor 4K-schermen in combinatie met de MacPro en een betere ondersteuning voor de Retina schermen van de MacBook Pro Retina 13 en 15-inch.

Wie de mogelijkheid miste om zijn of haar contacten en agenda afspraken via iTunes te synchroniseren met een iOS apparaat kan dit vanaf nu weer doen via iTunes, dit was enige tijd niet meer mogelijk en diende alles via iCloud te gebeuren.

OS X 10.9.3 biedt een betere VPN-verbinding aan via IPsec en als laatste heeft Apple enkele verbeteringen doorgevoerd in Safari en is deze geupdate naar versie 7.0.3.

nieuweosx

Samen met deze update heeft Apple ook iTunes 11.2 uitgebracht, die heeft naast een hoop bugfixs ook enkele nieuwe opties gekregen waaronder het opslaan van favoriete Podcast-afleveringen op je computer en is het gebruik van Podcasts sterk verbeterd.

Uiteraard biedt deze update voor iTunes en OS X een algemene verbeterde stabiliteit en het is daarom ook aan te raden om deze update zo snel mogelijk te installeren op je Mac. Klik hier om OS X onmiddellijk te update via de Mac App Store.

Meer over Mavericks kun je hier terugvinden.Reacties


 • Rob

  16 mei 2014 om 5:38

  Toen ik de update geïnstalleerd had, kreeg ik een push notificatie. Er stond: Uw mac optimaliseren, maar als ik er op duwde gebeurde er niets en dus heb ik hem maar gesloten. Zijn er meer mensen die deze melding gehad hebben? Wat bedoelt Apple ermee?

 • willem

  16 mei 2014 om 8:36

  Rob ik kreeg dezelfde melding op mijn macbook. Op de imac niet. Ben inderdaad ook benieuwd wat ermee bedoeld wordt.

 • Suleyman

  16 mei 2014 om 14:54

  ik heb een MacBook Pro medio 2012 non retina ik had het niet.. Wel wat mij opgevallen is na de update zie ik mijn intel hd 4000 de toegewezen geheugen niet meer ??? voorheen stond er keurig 1gb op…

 • Gerard

  18 mei 2014 om 15:54

  Na de update heb ik continue vastlopers. Draaiende kleurenschijf en geen beweging meer in te krijgen. Kan alleen de startknop lange tijd indrukken en opnieuw opstarten. Wat een waardeloze update. To nu toe heel tevreden over apple, nooit problemen maar nu is het helemaal mis. Ik heb een Macbook pro uit 2013.

 • Gerard

  18 mei 2014 om 15:54

  Oh sorry, typefoutje Macbook pro uit 2010.

 • Djinpa

  23 mei 2014 om 9:20

  Na update vastloper op internet na swipen moet dan van het net af en de pagina opnieuw opstarten en dat tich keer na iedere swipe maar nu ook gewoon tijdens surfen loopt het vast. Goed gedaan Apple na het overlijden van Steve is het er met de updates steeds slechter geworden. vaak problemen die weer “veel” later hersteld moeten worden. Misschien werken er windows mensen bij Apple? Het lijkt er wel op!

 • Djinpa

  23 mei 2014 om 19:01

  Update,
  De wonderen zijn de wereld nog niet uit, alles werkt ineens weer als van ouds! vreemd maar waar. Een goed weekend allemaal.

 • Solidrocketbooster

  3 juni 2014 om 12:29

  Na update naar 10.9.3 alleen maar problemen met het internet. Safari laat websites niet zien die in Firefox wel te bekijken zijn. Websites die in Safari niet volledig geladen worden. De Appstore die onbereikbaar is geworden terwijl ik via Firefox youtube kijk. Damn ik roll het terug naar 10.9.2

 • Fierens Tommy

  20 september 2014 om 11:19

  UW MAC OPTIMALISEREN.

  Heb hier ook voor de derde keer een installatie gedaan van Osx 10.10 Developer preview 8 . Voor de eerste keer kreeg ik het kadertje met “uw mac optimaliseren” . Deze heeft zich vanzelf weer gesloten na een tijdje. Ik vermoed dat dit een eerste optimalisatie is op sommige systemen en in sommige omstandigheden (bv upgrade van een osx 9 zonder voorgaand je schijfpermissies te herstellen, junk, restbestanden etc). Dit zou bij sommige systemen langer kunnen duren en vandaar de opmerking die erbij staat van apple dat het de batterijduur of prestaties kan beïnvloeden. En inderdaad heb ik enig prestatieverlies gehad tijdens de korte periode waarin de tekst op mijn scherm stond. Er staat geen annuleren bij of dergelijke dus is het in elk geval iets dat Apple WIL dat we uitvoeren. De pushup is een mededeling, door op sluiten te klikken onderbreek je het proces niet. Je sluit enkel de mededeling.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!