7 april 2015

OS X: Een andere harde schijf selecteren bij het opstarten

HD harde schijf retina

Je Mac opstarten, het lijkt zo eenvoudig, maar er zit zoveel meer achter het opstarten van een Mac. Heb je problemen dan is een herstart van je Mac het eerste wat je moet doen, in de meeste gevallen zal het probleem (denk aan een vastlopende OS X) opgelost zijn.

Maar je kan ook tijdens het opstarten een andere harde schijf selecteren, tenminste als je die in gebruik hebt. Een andere harde schijf kan zijn lokaal op je Mac (bijvoorbeeld Windows of een andere versie van OS X zoals een beta) of extern.

Een andere harde schijf kun je op verschillende manieren benaderen, het makkelijkste is via de volgende. Herstart je Mac en zodra deze opnieuw opstart dien je de option⌥-toets ingedrukt te houden. Na enige momenten kun je kiezen tussen de verschillende externe harde schijven.

schijfkiezen

Met de pijltoetsen van het toetsenbord (ook als die draadloos is via bluetooth) kun je navigeren naar een gewenste schijf en deze opstarten door op de enter-toets te drukken. Daarnaast kun je ook de opstartschijf wijzigen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Opstartschijf.Reacties


  • Dave

    7 april 2015 om 10:31

    mijn iMac 2011 start soms niet op van Thunderbolt SSD
    ledje licht niet op, alleen na TB kabeltje los te ontkoppelen en weer aan te sluiten….
    Wat zal het probleem zijn?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!