6 april 2015

Facebook en Twitter ‘taggen’ uitschakelen

Facebook icoon (logo)

Taggen, het lijkt een hype te worden. Ongevraagd word je overal getagd op foto’s, tweets, berichten, enzovoorts. Behoorlijk vervelend als je zelf de touwtjes in handen wilt houden van wat er wel en niet op je account verschijnt.

In deze tip gaan we bespreken hoe je het taggen kunt uitschakelen of beperken voor Twitter en Facebook. Op deze manier zorg je er zelf voor welke tags op je account worden weergegeven.

Facebook

• Navigeer naar Facebook.com en log in met je account
• Klik in de menubalk op de meer-knop (driehoek)
• Kies in dit menu voor 'Instellingen'
• Open de optie 'Tijdlijn en taggen'

taggenfacebook

Hier kun je zelf het gedrag voor je tijdlijn en taggen beheren, belangrijk om in te schakelen is de optie 'Tags controleren die mensen toevoegen aan je eigen berichten voordat de tags worden weergegeven op Facebook?'. Wanneer deze is ingeschakeld moet je eerst de tag goed-of afkeuren voor deze zichtbaar wordt.

Twitter

Bij Twitter is het net iets eenvoudiger, hier heb je de keuze om het taggen in, beperkt of uit te schakelen. Log in op twitter.com en klik op je foto in de navigatiebalk. Klik hier 'Instellingen' en navigeer naar 'Beveiling en privacy'.

taggentwitter

Kies bij 'Fototaggen’ voor een gewenste optie. Wil je het taggen hier dus volledig uitschakelen dan moet je kiezen voor de optie ’Niemand mag mij taggen in foto’s' en kan niemand meer jouw taggen in een foto.

Meer over Privacy kun je hier terugvinden.Reacties


 • Martijn (Buznuzzcard)

  6 april 2015 om 19:05

  Bij Facebook is het dan nog wel zo dat jouw tag wordt weergegeven in de tijdlijn van anderen, alleen komt hij niet op je eigen tijdlijn te staan.

  Ik vind het maar een irritante functie. Echt privacy heb je er niet mee

 • puccini

  7 april 2015 om 8:24

  @Martijn

  Als je je privacy enigszins wil bewaken, moet je vooral op facebook gaan zitten!

Een reactie toevoegen: