5 april 2015

odrive: Dropbox, Google Drive, Box en overige clouddiensten samenvoegen

Diensten zoals Dropbox, iCloud Drive en Google Drive, zijn bijzonder handig om alles in de cloud te bewaren, maar je zit al snel tegen de gratis limieten waarna je moet gaan betalen voor extra opslagruimte. De meeste diensten hebben allemaal een gratis basis opslagruimte. Niet alleen de eerdere genoemde diensten bieden online opslag aan, er zijn er nog veel meer.

De applicatie odrive bundelt deze diensten samen en plaatst ze in OS X onder één handige map. Uiteraard profiteer je hierbij van de synchronisatie mogelijkheden van al deze diensten. We leggen het uit aan de hand van een voorbeeld.

Het is mogelijk om Dropbox, Google Drive en Instagram te koppelen aan odrive. Stel de synchronisatie in en installeer de OS X applicatie. De diensten worden gesynchroniseerd met odrive en vanaf dat moment kun je ze raadplegen vanuit de odrive folder op je Mac. Hierin vind je een map 'Dropbox', 'Google Drive' en 'Instagram' terug. Deze kun je op hun beurt weer open om bestanden te bekijken of toe te voegen. odrive zal dan deze bestanden synchroniseren met de bijhorende dienst zodat ook online en met al je andere apparaten de aanpassingen worden doorgevoerd.

odrive

odrive kun je activeren via deze webpagina, klik hier op 'Sign up and download' en log in met je Facebook of Google account. Je kan tot 5 gratis diensten koppelen aan de odrive. Wil je er meer dan moet je uitwijken naar een abonnement voor slechts $5 per maand. Om odrive te installeren op je Mac (of windows computer) moet je rechtsboven op de drie horizontale strepen klikken. Kies hier voor de optie 'Get odrive sync' om de app te downloaden en installeer deze. Koppel je odrive account en onmiddellijk zal de synchronisatie van start gaan.

odrive is handig in gebruik, echter is het synchroniseren niet zo snel als Google Drive en Dropbox zelf. Voordeel is wel dat alles samen wordt gebundeld en je eigenlijk al die losse applicaties niet nodig hebt. Bovendien kun je door al deze diensten te koppelen veel gratis opslagruimte (ongeveer 42GB) creëren.

odrive is gratis te downloaden en te gebruiken. Helaas is er nog geen iOS applicatie beschikbaar, maar wel een goede mobiele versie. Klik hier voor meer info.

Helaas ondersteunt odrive momenteel nog geen iCloud DriveReacties


 • CV

  6 april 2015 om 10:15

  Misschien best handig, maar als je echt onbeperkt opslagruimte wilt hebben kan je beter Backblaze gebruiken.

  Mijn interne HD en 5 externe schrijven met foto- en video bestanden (Hi-8 analoog naar digitaal omgezet en daarom 113 Gigabyte per stuk) worden allemaal geback-upt. Bij elkaar ongeveer 9 TB. Dus 9 Terabyte voor 5 EURO per maand. Dat is dus ruim 400 keer meer dan de 42GB binnen odrive.

  Het duurt overigens wel lang. De back-up is inmiddels al ruim 4 weken bezig. Je hebt echter wel alles op 1 plek in de cloud.

  ps. eerlijk is eerlijk, ook Backblaze is te verbeteren, maar vooralsnog is het voor mij de beste oplossing.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!