8 maart 2016

OS X: Standaard onderdelen op het bureaublad verbergen

Finder icoon

Het bureaublad in OS X is uiteraard de basis van je Mac scherm, hierop kun je bestanden bewaren voor een bepaalde periode. De meeste Windows gebruikers proppen het bureaublad vol met bestanden en applicaties, de Mac gebruiker laat deze het liefst zo leeg mogelijk.

In OS X worden vaak externe schijven, verbonden servers, de harde schijf en actieve CD/DVD’s getoond op het bureaublad. Je kan ervoor kiezen deze te verbergen op je bureaublad of alleen te tonen in Finder. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Finder
• Navigeer naar de menubalk
• Klik hier op ‘Finder’
• Open de optie ‘Voorkeuren’

voorkeuren in finder openen

Klik vervolgens op het tabblad ‘Algemeen’, hier vind je de optie ‘Toon deze onderdelen op het bureaublad’. Activeer de onderdelen die je terug wilt zien op het bureaublad. Misschien vind je het wel handig om altijd je harde schijf te zien op het bureaublad, dan volstaat het om de optie ‘Harde schijven’ te activeren. Door de opties uit te schakelen worden deze niet meer getoond op het bureaublad, maar wel in Finder vensters.

Via het tabblad 'Navigatiekolom' kun je bepalen welke onderdelen in deze navigatiekolom worden getoond, zo kun je bijvoorbeeld de onderdelen die je hebt verborgen op het bureaublad activeren in de navigatiekolom.

Lees ook: Bestanden onmiddellijk verwijderen in Finder

origineel artikel van 18/03/14, geupdate op 07/03/16Reacties


 • Jan Willem

  8 maart 2016 om 11:16

  Je kunt je ook afvragen wat de zin van het bureaublad is als je er niets opzet.

 • Gerrit

  8 maart 2016 om 19:44

  Op mijn Bureaublad staan mijn downloads, schermafbeeldingen en andere zaken die ik slechts héél even nodig heb (in ieder geval minder dan één dag).

 • Marco

  24 april 2016 om 14:07

  Sommige mensen houden van een opgeruimd bureaublad en willen er alleen iets op hebben als zij aan het werk zijn. Een mooi, glimmend bureaublad met een mooie foto er op heeft ook zijn charmes. Fijn dat zij dat zelf kunnen kiezen :)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!