10 januari 2017

Problemen met AirDrop oplossen

Airdrop

Met behulp van AirDrop kun je snel en eenvoudig foto’s, video’s, webpagina, locaties, contacten en meer uitwisselen. Hoe dat precies werkt lees je hier terug op appletips.

Toch kan het zijn dat dit niet goed werkt en je bijvoorbeeld de ontvanger niet kunt selecteren tijdens het delen of de functie compleet niet werkt. In dat geval kun je het beste als eerste je iPhone of iPad geforceerd herstarten, doe dit ook met het apparaat van de zender/ontvanger. Klik hier voor de procedure om een iDevice geforceerd te herstarten.

Wil je net content delen met een Mac-gebruiker of vanaf je Mac, dan kun je het beste deze eerst geforceerd herstarten door de aan/uit-knop ingedrukt te houden tot het Apple logo verschijnt.

Problemen met AirDrop oplossen in iOS

Kun je na de geforceerde herstart nog steeds geen bestanden en overige content delen via AirDrop dan kun je onderstaande stappen doorlopen voor iOS:
• Veeg met één vinger omhoog vanaf de onderkant van het scherm
• Het bedieningspaneel wordt geopend
• Tik hier op 'AirDrop' en kies voor 'Uit'

Problemen met AirDrop oplossen iphone of iPad

Schakel daarna in het bedieningspaneel Wi-Fi en Bluetooth uit via de daarvoor bestemde schakelaars. Herstart nu je iDevice weer geforceerd via deze methode. Open het bedieningspaneel weer opnieuw zodra je iDevice is herstart. Schakel Wi-Fi, Bluetooth en AirDrop weer in en kies dan voor 'Iedereen'. Herhaal bovenstaande ook op het iDevice van de ontvanger.

Problemen met AirDrop oplossen op een Mac

Schakel Wi-Fi en bluetooth uit via de menubalk van je Mac of via  ▸ Systeemvoorkeuren. Navigeer daarna naar Finder en klik in de navigatiekolom op 'AirDrop', klik onderaan in het bekomen venster op 'Ik mag worden gevonden door' en kies voor 'Niemand'. Herstart nu je Mac geforceerd door de aan/uit-knop ingedrukt te houden tot het Apple logo verschijnt.

Problemen met AirDrop oplossen Mac

Schakel na het opstarten indien nodig bluetooth en Wi-Fi weer in, open daarna Finder en klik in de navigatiekolom op 'AirDrop', klik onderaan op 'Ik mag worden gevonden door' en kies voor 'Iedereen'. Wil je verbinding maken met Macs met OS X 10.9 Mavericks of ouder, kies dan voor de optie 'Vindt u niet wat u zoek?'.

Lees ook: Oplossing voor iPhone of iPad die niet meer aan gaatReacties


 • Geronimo

  27 juni 2016 om 22:03

  Bedankt voor de tip. Heb iPhone 6s Plus en nieuwe Macbook maar kreeg het niet aan de praat. Doe het nu meestal via Whats’app. Nu werkt het weer, erg fijn!

 • Thierry De Decker

  14 februari 2017 om 19:47

  Als ik mijn bluetooth uitschakel, hoe navigeer ik dan verder in finder? Mijn trachpad en muis werken alleen draadloos.

 • Thierry De Decker

  14 februari 2017 om 19:51

  Bovendien kan ik zelfs niet kiezen voor “niamand”. Ik heb geen keuzes. Op mijn ipad en iphone werkt airdrop wel.

 • Wesley Fabry

  14 februari 2017 om 23:15

  Op een Mac kun je ook apparatuur aansluiten met een kabel.

 • vincent

  12 mei 2017 om 12:00

  op mijn mac mini zie ik in het airdrop scherm van finder niet de keuze ik mag gevonden worden door … hoe krijg ik deze optie wel?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!