24 januari 2010

RemotePad: Remote trackpad voor je Mac

De combinatie Mac en een iPhone heeft al een aantal hele bijzondere applicaties opgeleverd in het verleden. Een nieuwe aanvulling hierop is de Client/Server applicatie RemotePad.

RemotePad is applicatie waarmee je via het touchscreen van de iPhone (of iPod Touch) je Mac kan bedienen. Het is geen screen sharing applicatie zoals VNC maar een applicatie die van je iPhone een trackpad maakt.

Het trackpad is voorzien van standaard muisknoppen en heeft de mogelijkheid om het toetsenbord te gebruiken.

Om gebruik te kunnen maken van de RemotePad dien je allereerst de RemotePad server op je Mac te installeren en daarna de RemotePad app op je iPhone. Je kan de applicatie alleen gebruiken met een WiFi verbinding, de iPhone applicatie zal op basis van bonjour proberen je Mac met de server applicatie te vinden. Eventueel kan je ook handmatig nog een IP adres invullen wanneer je de iPhone app wilt gebruiken in combinatie met een Windows computer.

Door middel van de Setup knop in iPhone app krijg je beschikking over een groot aantal opties. Zo kan je in het optie scherm het keyboard en gestures in schakelen. Er bestaat zelfs een optie om je muis te besturen met de accelerometer in je iPhone. Op zich is dit een hele grappige functie maar naar mijn mening niet geheel bruikbaar. In de normale besturing-modus werkt de applicatie prima.

Nadeel van de RemotePad is dat er geen autorisatie plaats vindt tussen de client en de server applicatie. Je kan dus zonder problemen iedere Mac waarop de software is geïnstalleerd binnen je draadloos netwerk overnemen. Voor een “thuis” locatie is dit geen probleem, in een openbaar netwerk is het gebruik van de applicatie zeer zeker af te raden.

Het mooie van RemotePad is natuurlijk dat het volledig Freeware is.

Wanneer je in het bezit bent van een iPhone is RemotePad toch zeer zeker moeite waard om eens te bekijken.

De iPhone "Client" App kan je downloaden via de onderstaande link

RemotePad
RemotePadCategorie: Utilities
Ontwikkelaar: Yoshihisa Kawamoto
iPad & iPhone  4+  0 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


 • Eise van Dijk

  24 januari 2010 om 11:06

  Logitech heeft inmiddels ook zoiets (dus ook zonder beveiliging en gratis). Airmouse Pro (betaald) heeft wel een beveiliging.

 • Niels

  24 januari 2010 om 11:32

  Logitech heeft het nu ook. En gratis.

  Ik adviseer echter TouchPad. Binnen no-time aan de praat in tegenstelling tot RemotePad. Moet je allerlei poorten open zetten.

 • Sascha

  24 januari 2010 om 19:38

  Op die site staan downloadlinks voor OS 10.4 en 10.5, maar ik heb OS 10.6. Moet ik de versie voor 10.5 downloaden of wachten tot een nieuwe release voor 10.6 ?

  Met vriendelijke groet

 • ironmanixs

  24 januari 2010 om 19:40

  @Sasha: Je kan zonder problemen de 10.5 versie downloaden wanneer je gebruik maakt van OS X 10.6 Snow Leopard.

 • Sascha

  24 januari 2010 om 19:52

  Bedankt !

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!