1 juli 2012

Safari: De standaard weergave van het activiteitenvenster aanpassen

Met behulp van het activiteiten venster in Safari kun je exact zien uit welke elementen een webpagina bestaat. Je kun het venster ook gebruiken om bepaalde content vanaf een website te lenen, bijvoorbeeld video's vanaf YouTube.

Je krijgt toegang tot het activiteitenvenster met behulp van de Safari menu optie Venster ▸ Activiteitenweergave of door gebruik te maken van de toetscombinatie option⌥ + cmd⌘ + A.

Wanneer je het activiteitenvenster opent op het moment dat je meerdere websites open hebt staan dan is het vaak lastig zoeken naar de juiste pagina omdat direct alle content wordt weergegeven (alle pagina's zijn uitgeklapt). Met behulp van een OS X terminal commando is het mogelijk mogelijk om het standaard ’uitklappen’ uit te schakelen, hierdoor zie je direct welke pagina's er geopend zijn en kun je de content hiervan eenvoudiger terugvinden.

Sluit Safari af en start OS X Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma's) en type hierin het onderstaande commando:

defaults write com.apple.Safari ActivitiesStartExpanded -boolean NO

Je kunt de optie weer ongedaan maken door ’NO’ in het commando te vervangen door ’YES’.Reacties


  • vincent

    2 juli 2012 om 20:15

    nou had ik wel een vraagje ik gebruikte dit altijd al om filmjes van youtube af te halen maar de laatste tijd hakt youtube het in stukjes zodat je niet meer het hele content kan downloaden, weten jullie misschien wat je hier aan kan doen??

    groetjes Vincent

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!