4 november 2010

ScreenSharingMenulet: schermdeling vanuit de menubalk

screensharingmenulet

Wanneer je gebruik maakt van de OS X schermdeling of Apple Remote Desktop dan is ScreenSharingMenulet een ontzettend handige applicatie. De applicatie geschreven door Stefan Klieme zoekt op je lokale netwerk naar schermdeling clients op basis van AFP en ARD.

Computers met actieve schermdeling functionaliteit worden automatisch weergegeven in de menu balk met naam en IP-adres. Door een client uit deze lijst te selecteren wordt automatisch een schermdeling sessie met deze cliënt opgezet.

Om altijd over de ScreenSharingMenulet te kunnen beschikken in de menu balk is het handig om de applicatie handmatig toe te voegen aan de startup items. Ga hiervoor naar:  ▸ Systeemvoorkeuren.. ▸ Accounts ▸ Inloggen

ScreenSharingMenulet is geschikt voor iedere PowerPC en Intel Mac met Mac OS X 10.5 Leopard of hoger, de huidige versie 1.3 (224 kB) is te downloaden op:

http://www.klieme.com/ScreenSharingMenulet.html

ScreenSharingMenulet wordt gratis ter beschikking aangeboden door Stefan Klieme maar een donatie wordt zeer gewaardeerd! ScreenSharingMenulet is een zo'n typische applicatie die Apple zelf had kunnen implementeren in OS X.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!