1 februari 2013

Snel alle onderliggende mappen openen in Finder

De meest gebruikte applicatie op de Mac is Finder, vanuit hier kun je snel programma’s, harddisks, bestanden, mappen, foto’s, etc benaderen. Wanneer je veelvuldig gebruik maakt van mappen in de Finder dan is het misschien wel handig om te weten dat je eenvoudig een map en alle onderliggende mappen kunt openen.

Hierdoor kun je bijvoorbeeld snel een document zoeken of een aantal bestanden sorteren in de verschillende mappen. Deze optie werkt alleen wanneer de weergave in Finder is ingesteld op 'Lijst'.

Open Finder en schakel de weergave over op 'Lijst', dit doe je via Weergave ▸ Lijst. Voor alle mappen komt er nu een klein driehoekje te staan, wanneer je hierop klikt wordt de map geopend. Je zal merken dat de andere mappen die zich in deze map bevinden niet automatisch worden geopend. Om dit te verwezenlijken dien je de option⌥-toets in te drukken voor je op het driehoekje klikt. Automatisch wordt dan de map en alle onderliggende mappen geopend.

Het is niet mogelijk om met deze toetscombinatie meerdere mappen te open in Finder wanneer de weergave is ingesteld op een andere weergave. Echter kun je wel meerdere mappen tegelijkertijd openen in bijvoorbeeld de symbool weergave. Selecteer hiervoor twee of meerdere mappen en klik dan met behulp van de rechtermuisknop op de optie 'Open'. Automatisch worden de geselecteerde mappen geopend.

Meer tips over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


 • nino

  1 februari 2013 om 11:40

  Wat ik zou willen weten is als je gemakkelijk terug naar de bovenliggende map kan en “Detail view”.Nu schakel ik over op kolommen, daar kan je terug en dan terug detail view.Een beetje omslachtig. Knop back geeft de vorige selectie en niet persé de bovenliggende map

 • Frans

  1 februari 2013 om 12:27

  @nino. Command klik op icoontje helemaal bovenin het venster; dan kom je in de bovenliggende mappen.

 • Martin van R.

  1 februari 2013 om 16:11

  Op dezelfde manier kun je alle geopende mappen sluiten

 • Boekel

  1 februari 2013 om 17:03

  appeltje + a (alles selecteren).
  option + appeltje + pijl naar rechts om te openen.
  option + appeltje + pijl naar links om te sluiten.

 • Marcel Kraan

  2 februari 2013 om 0:26

  “sta op een map”
  alt-pijltje rechts
  of
  alt-pijltje links

  alt-up
  alt-down

  navigeren via het keyboard…

 • marian

  2 februari 2013 om 10:37

  Helaas ik heb een mbp retina en ik zie in Finder zeker geen lijst.AlgemeenLabelsNavigatiekolomGeavanceerdWaar kan ik die lijst dan vinden?Alvast bedankt

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!