21 maart 2016

NieuwsSoftware-update: iOS 9.3 en watchOS 2.2 nu te downloaden

iOS 9.3 icoon iOS 9.3.3

Apple heeft iOS 9.3 en WatchOS 2.2 uitgebracht voor iPhone, iPad, iPod Touch en Apple Watch. De update brengt nieuwigheden met zich mee en enkele veranderingen.

De software-updates lossen naast kleine vervelende bugs ook nieuwe opties met zich mee, denk hierbij aan Night Shift (iOS), Notities beveiligen (iOS) of een vernieuwde kaarten applicatie voor de Apple Watch.

Je kunt iOS 9.3 downloaden en installeren vanaf je iPhone, iPad en iPod Touch via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update. WatchOS 2.2 kun je downloaden via Apple Watch app op de iPhone ▸ Mijn Watch ▸ Algemeen ▸ Software-update. Wanneer er geen update wordt gevonden is dit een teken dat het erg druk is op de download servers van Apple en zul je nog even geduld moeten hebben.

Lees ook: Bugs en problemen met iOS 9.3 oplossen

Night Shift in iOS

Lees ook: De belangrijkste nieuwe functies in iOS 9.3 en watchOS 2.2

iOS 9.3 bevat veel nieuwe functies zoals iCloud voor iBooks, nieuwe 3D Touch handelingen, etc. Dit en nog veel meer nieuwe functies en opties in iOS 9.3 en WatchOS 2 lees je hier terug. Uiteraard leggen we de komende dagen alle nieuwe functies haarfijn uit in onze tips.

Sinds de lancering van iOS 9 en WatchOS 2 vind je hier op appletips dagelijks meerdere tips terug over de nieuwe software. Klik hier om alle tips te bekijken voor iOS 9, het archief voor WatchOS 2 vind je hier terug.

Lees ook: Software-update: OS X 10.11.4 en tvOS 9.2 nu te downloaden

iOS 9.3 IPSW download links iPhone:

Deze kun je installeren via iTunes

iOS 9.3 final IPSW download links voor iPad:Reacties


 • jasper

  21 maart 2016 om 20:01

  Aan het downloaded nu ook osx 10.11.4 is hij aan het laden

 • greja

  21 maart 2016 om 23:46

  ik krijg mijn ipad2 niet geactiveerd na het downloaden van 9.3

 • Jet

  22 maart 2016 om 6:25

  @Greja Hier hetzelfde probleem met onze iPhones. Aansluiten via de iMac op iTunes hielp.

 • Nancy

  22 maart 2016 om 7:15

  Ik krijg mijn Ihphone 5 ook niet meer geactiveerd na het downloaded. Ook herstel via iTunes lukt niet meer…. Leuk :(

 • Fré de Groot

  22 maart 2016 om 7:26

  Hier hetzelfde probleem met mijn iPad, krijg het niet geactiveerd. Aansluiten via de iMac gaat niet, ik heb geen iMac.

 • Arjan

  22 maart 2016 om 7:49

  Krijg de melding: Uw IPhone kan niet worden geactiveerd, omdat de activeringsserver tijdelijk niet beschikbaar is. Sluit uw Iphone aan op ITunes voor activering of probeer het over enkele minuten opnieuw. Via Itunes krijg ik alleen de melding dat mijn tel up to date is. Wanneer ik heb wil herstellen meldt hij dat ik zoek mijn iphone moet uitzoeken. Handig als je niet in je telefoon kan. Heb gepoogd om via de appstore een app te downloaden vor mijn mac maar ook daar liep die vast. Zou vast iets met de server zijn dus. Maar wachten

 • Wesley Fabry

  22 maart 2016 om 9:36

  We hebben enkele oplossingen voor problemen vermeld in een apart artikel, ook het probleem met de activatie, zie deze tip: http://www.appletips.nl/bugs-en-problemen-met-ios-9-3-oplossen/

 • annelie

  18 mei 2016 om 5:14

  wat een gekut, mijn iPhone start niet meer op sinds de ios update en zegt met een icoon dat ik hem moet aansluiten aan iTunes maar weet mijn paswoord niet meer en krijg ook geen emails daarvan.. en heb hem ook niet geupdate dus geen back up van mijn iPhone. wat nu kan toch niet al mijn fotoos kwijt zijn door zoiets #@@##@#@

 • Mar

  19 mei 2016 om 8:25

  Sinds de update van de watch loopt de batterij sneller leeg en werken de apps niet fatsoenlijk. Health app en workout app doen niks meer, net als de app pedometer. Vreselijk irritant.

 • maryline

  26 juni 2016 om 8:21

  na de update 9.3.2 werkt mijn iPad niet meer; enkel aansluiten op iTunes komt er nog op. Wanneer ik dit doe en iPad wil herstellen verliest hij telkens de connectie en valt de iPad weg.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!