16 november 2016

iOS 10: Filters gebruiken voor Live Photos

live photos icon

Live Photos zijn prachtige bewegende foto's die je kunt maken met je iPhone of iPad. Let wel, niet alle iDevices kunnen deze foto's maken (meer info). Vanaf iOS 10 kun je de Live Photos volledig bewerken en zelfs de standaard filters gebruiken.

Standaard beschikt de camera en foto's applicatie over filters, te vergelijken met Instagram en andere apps. Deze filters kun je live toepassen tijdens het maken van foto's, of achteraf toevoegen. Vanaf iOS 10 kun je deze filters ook gebruiken voor Live Photos. Zo kun je nog leukere bewegende foto's maken.

Tijdens het maken van een Live Photo is het erg eenvoudig om de filters te activeren. Zet eerst de Live Photos-functie aan door in de knoppenbalk te tikken op de 4 ringen (1). Daarna kun je de filters activeren door op de drie overlappende cirkels te tikken (2). De cijfers komen overeen met onderstaande foto. De filters worden direct toegepast en je kunt de foto's maken met dit effect.

Achteraf standaard filters toevoegen aan Live Photos

• Open de Foto's applicatie
• Navigeer naar de foto
• Tik in de knoppenbalk op de drie horizontale strepen met bolletjes
• Tik op de drie overlappende cirkels (3)
• Kies een gewenste filter
• Selecteer 'Gereed' om de foto te bewaren

standaard filters voor live photos

Filters aanpassen of verwijderen van een foto

Heb je misschien tijdens het maken van een foto een filter toegepast dan kun je deze ook achteraf aanpassen of verwijderen. Open de foto in de gelijknamige applicatie en tik in de knoppenbalk op de drie horizontale strepen met bolletjes. Activeer de filteroptie door op de drie overlappende cirkels te tikken. Kies voor 'Geen' om de filter te verwijderen.

Lees ook: Live Photos bewerken, knippen en aanpassen in iOS en macOSReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: