15 november 2016

iOS 10iOS 10: Effecten automatisch versturen in Berichten

berichten icoon iOS

Vanaf iOS 10 kun je effecten toevoegen aan tekstballonnen, maar ook aan het gehele scherm. Het effect wordt verzonden met het bericht en maakt bij bijvoorbeeld mogelijk om confetti te tonen.

De schermvullende effecten kun je raadplegen door een bericht op te stellen. Leg daarna je vinger op de verstuur-knop (pijl omhoog) of druk hier op stevig (3D Touch). Open het tabblad 'Scherm' en veeg naar links of rechts om de effecten te bekijken. Tik op de verstuur-knop om het bericht met dit effect te versturen.

Effecten automatisch versturen via iOS Berichten

Wist je dat je ook deze effecten automatisch kunt versturen? Dit houdt in dat je alleen een bepaalde tekst moet versturen als iMessage-bericht en automatisch wordt het gekoppelde effect toegevoegd. Dit kan voorlopig alleen voor de effecten vuurwerk, ballonnen en confetti.

effecten automatisch versturen in Berichten

Het versturen van een automatisch effect doe je met onderstaande woorden:

• Ballonnen: Stuur het bericht 'Gelukkige verjaardag'
• Confetti: Stuur het bericht 'Proficiat' of 'Gefeliciteerd'
• Vuurwerk: Stuur het bericht 'Gelukkig nieuwjaar'

Uiteraard werkt het alleen wanneer je deze tekst alleen verstuurt. 'Gelukkige verjaardag Tim' werkt helaas (nog) niet. Het is niet mogelijk om tekstballon effecten automatisch te versturen.

Lees ook: Alle vernieuwingen in de Berichten app

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


  • Menno

    16 november 2016 om 8:59

    Wel goed om te vermelden dat dit alleen werkt wanneer je deze woorden intoetst met het standaard Apple toetsenbord. Gebruik je bijv. Swype dan werkt het niet.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!