11 juli 2011

TM error logger: De logbestanden van Time Machine backups bekijken

tm-error-logger-iconDe foutmeldingen die Time Machine geeft wanneer een backup is mislukt zijn vaak cryptisch en zeker niet altijd even duidelijk voor iedereen. Carnation software heeft een applicatie ontwikkeld genaamd "TM Error Logger" waarmee je een stuk eenvoudiger kan achterhalen wat de reden was dat de Time Machine backup is gestopt/mislukt.

Als je TM Error Logger start nadat er een Time Machine fout heeft voorgedaan dan krijg je de foutmelding en een omschrijving te zien. Tevens wordt er aangegeven op welke bestanden/mappen deze foutmelding betrekking heeft. De knop "Open Problem Folder" brengt je direct naar de map waar de problemen zich voordoen.

Wanneer je TM Error Logger start tijdens een backup dan controleert de applicatie iedere 30 seconden de log bestanden van Time Machine op foutmeldingen. Doormiddel van de knop "Error Numbers" krijg je een overzicht van alle foutcodes en de bijbehorende omschrijvingen.

Hoewel de interface zeer simpel/sober is uitgevoerd kan TM Error Logger op eenvoudige wijze helpen bij het opsporen van problemen met Time Machine backups. De applicatie heeft beheerder rechten nodig op je Mac om de logbestanden te kunnen lezen.

TM Error Logger is donationware en jun je downloaden op de website:
http://carnationsoftware.com/TM_Error_Log_WebPage.htmlReacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!