Menu

29 december 2014

Vervelende adware verwijderen van je Mac met AdwareMedic

adaremedic

Advertenties op websites, velen vinden het vervelend, maar dit is echter wel de manier waarop websites hun inkomsten generen en zo het bestaan van de website kunnen garanderen. Echter zijn er ook een hoop ongevraagde pop-ups en advertenties die kunnen worden getoond die vage zoekresultaten en reclame tonen.

Dit heeft niets te maken met de website in kwestie, maar komt door een soort van SPAM die je via een (illegaal) gedownload bestand op je Mac krijgt. Deze Adware is hardnekkig en moeilijk te verwidjeren omdat deze de .plist-bestanden en overige instellingen zomaar kunnen wijzigen.

Gelukkig is er een applicatie ‘AdwareMedic‘ die deze vervelende adware kan verwijderen zonder gedoe. AdwareMedic werd ontworpen door een Mac gebruiker die zich ergerde aan deze vorm van spam en het resultaat mag er zeker en vast zijn.

Download de applicatie, sleep hem naar je map ‘Programma’s’ en open de app. Klik vervolgens op de knop ‘Scan for adware’. Onmiddellijk gaat de app opzoek naar vervelende Adware.

adaremedic1

Zodra er adware is gevonden kun je deze selecteren en verwijderen door op de knop ‘Remove selected’ te klikken. Je Mac is nu vrij van vervelende Adware die Safari, Chrome en andere browsers kunnen beïnvloeden. AdwareMedic is een gratis applicatie en volledig veilig in gebruik. Meer informatie over deze applicatie kun je hier terugvinden.

Meer over Apps kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


 • Ronald 29 december 2014 om 11:10

  @Wesley Fabry: Bij mijn weten voorkomt Addblock en Ghostery dat je deze adware op je Mac krijgt. Kun je aangeven of dit echt zo is?

 • Escom1993 29 december 2014 om 12:05

  The safe mac heeft goede producten. Het enige wat ik erg eigenaardig vind is dat het oude Adware Removal Tool soms wel malware vindt die door de nieuwe versie Adwaremedic niet gevonden wordt. Toch vreemd ?

 • suleyman 30 december 2014 om 15:00

  Een ander oplossing is click to flash te installeren via de extencies

 • robert 1 januari 2015 om 10:19

  Ik moet zeggen dat ik met Little Snitch geen last meer heb van spam of wat dan ook.Ik bepaal namelijk, welke verbindingen ik toelaat en wat niet, zodat het spam een kleine kans heeft om op de computer te komen.Een nadeel van Little Snitch is dat als je handmatig de verbinding accepteerd dat je wel weet wat de desbetreffende verbindingen inhoudt.Dus voor de gevorderde gebruikers.Ook zeer geschikt voor downloads!De beste wensen voor jaar 2015, aan iedereen die van Appletips gebruik maakt en natuurlijk aan het Appletips Team!GrRobert

 • Lilian 24 februari 2015 om 15:38

  Geweldig stukje software! Ik was zo dom om voetbalsoftware te installeren op m’n macje. Tjonge, wat kreeg ik er een gigantische hoop rotzooi bij! Dat is nu gelukkig weer opgeruimd. Heb 10 dollar gedoneerd ;-)

 • Wesley Fabry 24 februari 2015 om 15:44

  Dat is fijn om te horen Lilian, het is zeker en vast ook een geweldige handige app :)

Een reactie toevoegen: