23 april 2015

WATCHVideo’s tonen werking Apple Watch (update 23/04/15)

Vanaf 10 april is de Apple Watch te vooruit te bestellen in verschillende landen waaronder Amerika, Duitsland en Frankrijk. Wij moeten helaas nog even wachten, echter kan dit nog wel even duren vermits de levertijden momenteel tot juni oplopen.

Om de kopers wegwijs te maken met de Apple Watch heeft Apple een speciale pagina gepubliceerd waarop in korte video's wordt uitlegt hoe je van start gaat met het veelzijdige horloge.

1. Introductie

In dit filmpje zie je hoe je de Apple Watch kan activeren, hoe je snel kunt navigeren naar bepaalde apps vanuit de klok omgeving. Wat zijn de handige vingerbewegingen om naar snelkoppelingen of meest bezochte apps te gaan, het berichtencentrum te bekijken en hoe zie je een overzicht van al je apps. Hoe en waar gebruik je de Digital Crown voor en wat kan je doen met Force Touch.

2. Digital Touch

Apple toont hoe snel en gemakkelijk het is om met je vrienden in contact te blijven via de Apple Watch. Hoe je kan bellen, sms of tekeningen sturen naar vrienden. Aandacht kun je trekken door op je horloge te tappen of je hartslag door te sturen. Met Digital Touch is het allemaal mogelijk.

3. Berichten

Hoe ga je berichten versturen met je Apple Watch? Dat zie je allemaal in onderstaande video. Je kan ingesproken berichten sturen als audio-opnames of als gedicteerde tekst. Uiteraard laat Apple zien hoe je de geanimeerde emoticons kan versturen.

4. Klok vormgeving

Het 'hart' van de Apple Watch is natuurlijk de klok. Om te weten welke voorkeuren je krijgt om je eigen gepersonaliseerde klok op je Apple Watch te hebben ontdek je in onderstaande video. De klok is volledig in te stellen naar persoonlijke wensen.

Lees ook: Apple Watch; de prijzen, verkoopdatum en alle details

Update: Nieuwe video's bellen, muziek, kaarten en siri toegevoegd op 16/04/2015

5. Bellen

Een oproep beantwoorden op de Apple Watch is zeer gemakkelijk. Je kan een oproep negeren simpelweg door je hand op de Apple Watch te leggen of beantwoord een oproep met een vooraf ingesteld bericht. Een gesprek kun je voeren via Apple Watch met de ingebouwde luidspreker en microfoon.

6. Muziek

Door omhoog te vegen op je horlogescherm kun je direct de muziek applicatie openen. Je kan er een nummer starten of zien welk nummer aan het afspelen is op je iPhone. Om snel een nummer te kiezen, kan je hiervoor Siri gebruiken of via het scherm. Je krijgt dan de mogelijkheid om een artiest, album, nummer of afspeellijsten te selecteren. De Apple Watch stuurt het gekozen nummer naar de iPhone. Door dan op je Apple Watch even hard te duwen kan je de kiezen om muziek af te spelen vanaf je Apple Watch en dit via AirPlay op een apparaat te laten afspelen.

7. Siri

Siri zal je het meest gaan gebruiken om snel te navigeren door de Apple Watch. Om tegen Siri te spreken kan je je arm naar je toe brengen en 'Hé Siri' zeggen tegen je Apple Watch of de Digital Crown even in te drukken. Je kan zowat alles vragen aan Siri net als op je iPhone.

8. Kaarten

De kaarten applicatie kun je zelfstandig openen of door te tappen op een adres in een app. Door aan de Digital Crown te draaien kan je in- of uitzoomen. Door hard te drukken op het scherm kan je een nieuwe locatie zoeken of locaties van je contacten opvragen. Een nieuwe locatie kun je via Siri ingeven of kies één uit je recente locaties. Bij het kiezen van je locatie kan je kiezen om te wandelen of te rijden naar je locatie. De Apple Watch zal bij een kruispunt je laten weten wanneer je moet afslaan door even te trillen. Ook de functionaliteit om routes die gemaakt zijn op de iPhone kan je verder volgen op je Apple Watch.

Update: Nieuwe video's Apple Pay, Activity en Work Out toegevoegd op 23/04/2015

9. Activity

Met behulp van de Apple Watch kun je een gezondere levensstijl ontwikkelen. Het centrum hiervan is de Activity applicatie. Hier kun je persoonlijke doelen instellen zoals bijvoorbeeld 'per dag 10000 stappen zetten' of 'x aantal calorieën verbranden'. Bovendien werkt de applicatie nauw samen met de gelijknamige app op je iPhone. Hoe de app op de Apple Watch eruit komt te zien en hoe deze werkt zie je in onderstaande video.

10. Work Out

Ga je rennen, fietsen, wandelen of een andere work out doen, dan kun je de Work Out applicatie gebruiken. Deze houdt tijdens de uitvoering allerlei content bij zoals de afstand, tijd, verbrande calorieën, enzovoorts. Ook kun je een doel instellen voor die ene work out. Hoe de app werkt kun je in de volgende video zien

11. Apple Pay

Betalen met je Apple Watch, het kan! Tenminste in Amerika. In onderstaande video kun je zien hoe het betalen met je horloge gaat. Apple Pay is nog niet beschikbaar in Nederland en België, wanneer wel is nog niet bekend.

Je kan alle rondleidingen ook op deze pagina van Apple bekijken of via de Apple Watch applicatie op je iPhone via het tabblad 'Ontdek'.

Meer over Apple Watch kun je hier terugvinden.Reacties


 • Angelo

  23 april 2015 om 14:00

  Mooi ding en duidelijke uitleg in de video’s, ik heb ze allemaal bekeken en ga er misschien een kopen! Vooral het bellen, e-mailen, navigatie en muziek tool lijkt me aantrekkelijk. De Apple pay is ook een handig dingetje en kan niet wachten tot hij in NL beschikbaar is! Ook het ov zou handig zijn ipv de ov chipkaart.

 • Hugo

  29 juli 2015 om 18:05

  Mijn Apple Watch spreekt Nedderlands.Ook Siri! Nochtans in Frankrijk gekocht

 • Quinten Mares

  30 juli 2015 om 0:55

  @Hugo het Watch OS is universeel dus overal is het dezelfde software dat kan gedownload. in versie 1.0 was Nederlands nog niet ondersteund, maar vanaf 1.0.1 werd het Nederlands toegevoegd. Enkel, Siri kan nog geen Vlaams verstaan.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!