28 mei 2011

Visual voicemail berichten van je iPhone afhalen

De voicemail berichten die je ontvangt op je iPhone met behulp van visual voicemail kun je alleen maar beluisteren. Er is op de iPhone geen optie aanwezig om bijvoorbeeld de voicemail berichten door te sturen naar een email adres of iets dergelijks.

Bij conventionele voicemail systemen wordt de berichten op de servers van de telecom provider bewaart. Bij visual voicemail worden de berichten als .amr spraak bestanden gedownload op je iPhone. Vanzelfsprekend dient je telecom provider visual voicemail te ondersteunen, bij het T-Mobile iPhone abonnement is visual voicemail standaard aanwezig.

Dit verklaart ook direct waarom het mogelijk is dat je berichten selectief kunt beluisteren, zonder dat je eerst andere berichten moet beluisteren.

De .amr (AdaptiveMultiRate) bestanden bevinden zich dus gewoon op je iPhone. Wanneer je iPhone is voorzien van een jailbreak dan is het vrij eenvoudig om deze bestanden te kopiëren naar je Mac. Handig is je een leuk bericht hebt ontvangen dat je wilt bewaren.

Maak een verbinding met je iPhone op basis van een SSH verbinding of met de USB kabel en een applicatie zoals DiskAid.

Wanneer de verbinding met de iPhone tot stand is gebracht ga je naar de map:

/ ▸ private ▸ var ▸ mobile ▸ Library ▸ Voicemail

In deze map vind je de ontvangen visual voicemail bestanden terug. Kopieer deze en beluister ze op je Mac door erop te dubbelklikken, de bestanden worden zonder problemen afgespeeld met behulp van de Quicktime X player.

Naast enkele property lists met instellingen voor de visual voicemail systeem bevat de map ook het bestand Greeting.amr. Dit bestand is de welkomst boodschap die je zelf kunt inspreken als welkomst boodschap van je voicemail.

De amr codec is een techniek die is ontwikkeld door Nokia. Meer informatie over amr formaat kan je terug vinden op: http://wiki.forum.nokia.com/index.php/AMR_format

• Geupdate artikelReacties


 • Joeri

  28 mei 2011 om 14:44

  Er is ook een extension (Voicemail Forwarder) die je vanuit de phone app de berichten kan mailen, stukken eenvoudiger dan deze oplossing en ook nog eens te gebruiken zonder computer.

 • Denise

  8 mei 2012 om 21:57

  Mooi artikel, maar, mijn telefoon is niet be- jailbreaked. Heb 4s. 5.1
  Net overgestapt van tmobile naar kpn. En helaas… Ben ik nu belangrijke visual voicemails kwijt.
  Kan iemand mij helpen?? Eeuwige roem ontvangt u als dank

 • Nick

  4 juni 2012 om 9:19

  Jailbreak voor 5.1.1 is uit. Update je iPhone, jailbreak en probeer de voicemail bestanden op te zoeken via bovenstaande methode

 • Beysen Guido

  29 januari 2013 om 15:39

  Allemaal goed en wel, ik zag even deze visual voicemail op mijn iPhone maar nu is ’t weg.
  Kan iemand mij zeggen hoe ik dit moet activeren?

 • Paul

  22 oktober 2015 om 9:31

  Ik heb vandaag de iMazing software geïnstalleerd (niet de betaalde versie), waarbij ik geen jailbreak heb uitgevoerd op mijn Iphone. Dat werkt fantastisch en heel eenvoudig. Ik wilde heel graag een aantal voicemails bewaren en dat ik gelukt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!