27 mei 2011

Video: 4 functies die we graag in iOS 5.0 willen zien…

De Zweedse ontwikkelaars van Color Monkey hebben een concept video gemaakt met nieuwe iOS functies die bij veel gebruikers heel hoog op het verlanglijstje staan. Natuurlijk gaat het hierbij om persoonlijke voorkeuren maar er zitten een paar mooie oplossingen tussen.

Het push-notificatie concept dat wordt getoond in de concept video ziet er ontzettend goed en doordacht uit. Bij Apple is ook doorgedrongen dat de huidige push notificaties eigenlijk niet meer van deze tijd zijn. Vooral tijdens het spelen van games zijn de push-notificaties vaak erg lastig omdat deze zeer prominent op het scherm verschijnen.

Vorig jaar is Rich Dellinger, de persoon die verantwoordelijk was voor het notificatie systeem van Palm WebOS door Apple ingehuurd, in de komende versie van iOS kunnen we dus met zekerheid een nieuwe manier van push-notificaties verwachten.

Tot de release van iOS 5.0 moeten we het nog even doen met de onderstaande video:

http://www.colormonkey.se/Reacties


 • Floor

  27 mei 2011 om 16:11

  Goed bedacht! Eindelijk een beetje stijfvol, hoewel de widgets beetje jammer blijken…

 • Jeffrey

  27 mei 2011 om 16:15

  Mooi gemaakt, goed in de huidige stijl van iOS!

 • JanKlaasje

  27 mei 2011 om 18:09

  Kom spontaan klaar als ze dit uitbrengen!!! Jeetje wat een mooie functies. Android loopt ons echt vooruit op dit moment. Apple! Doe er wat aan! En luister naar de consument!

 • Arkomat

  27 mei 2011 om 19:15

  Ik wil alle ‘nieuwe’ ideeen wel in de volgende release. Ziet er goed uit!!

 • JG

  27 mei 2011 om 19:39

  Het idee van de veelgebruikte settings vind ik super. Dat is echt vanaf dag 1 mijn grootste ergernis, dat ik eindeloos moet graven om even wifi of gps aan of uit te zetten.
  Maar die visuele weergave van apps lijkt me toch niet zo handig. Volgens mij associeer je veel sterker het icoontje van een app met die app, dan een weergave in het klein van de interface. Als je een app opent druk je immers ook op dat icoontje. Ik denk dat dit heel verwarrend kan zijn. In feite zien een hele hoop apps er namelijk in het klein nogal hetzelfde uit qua interface, in tegenstelling tot een icon.

 • Tom D

  27 mei 2011 om 22:51

  Echt mooi, behalve widgets.

 • Bram

  28 mei 2011 om 11:13

  Dat idee met settings en contacte openen in zo’n folde stijl vind ik erg goed bedacht. Daar moet Apple echt wat mee doen.
  Widgets zijn niet nodig en zullen je iDevice aleen maar trager maken en de batterij zal sneller leeg gaan.
  In de onderste blak zijn de notifications mooi weggewerkt, maar die voorvertoning van apps is echt niet nodig, zoals JG al zei, je herkent de app door de icon niet door een screenshot!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!