24 december 2021

Zo zorg jij ervoor dat je scherm van je iPhone nooit meer sneuvelt

4 min leestijd
Zo zorg jij ervoor dat je scherm van je iPhone nooit meer sneuvelt
4 min leestijd

Iedere keer wanneer er een nieuwe iPhone op de markt komt kun je er op wachten: binnen een dag verschijnen op Twitter en allerlei online forums foto's van mensen die heel lang op hun nieuwe iPhone gewacht hebben en deze binnen 24 uur hebben laten vallen met een kapot scherm als gevolg. Dat doet pijn. Zeker als je meer dan duizend euro voor je iPhone neergeteld hebt.

Smartphoneschermen kun je laten repareren

Vroeger was het veelal einde verhaal als je je smartphone liet vallen en daarbij het scherm sneuvelde. Repareren was een zeer kostbare aangelegenheid, áls het al mogelijk was om je scherm te (laten) repareren. Toch maar een nieuwe telefoon kopen dus, of nog tot het einde van je abonnement met een kapotte telefoon rondlopen als je een abonnement met gratis telefoon had aangeschaft. Tegenwoordig is het laten repareren van je scherm nog altijd een moeilijk en kostbaar klusje, maar is het negen van de tien keer wel de moeite waard om zo'n reparatieklus uit te laten voeren. De meeste schermen zijn namelijk touchscreens, waardoor er een hoop techniek ín het scherm verwerkt zit en je het scherm hard nodig hebt om je smartphone überhaupt te kunnen gebruiken.

Het laten repareren van je scherm is wel een duur grapje; je bent zo honderdvijftig euro of meer kwijt voor een reparatie van je scherm. Beter is het daarom natuurlijk nog om een dergelijke reparatie te voorkomen. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je scherm niet kapot gaat als je je telefoon laat vallen? Het antwoord daarop is simpel: maak altijd gebruik van een telefoonhoesje en een screenprotector. Een dat is een stuk goedkoper dan het laten repararen van je smartphone! Bovendien scheelt het je heel wat stress als je telefoon ten allen tijde tegen een stootje kan.

Wat kun je met een screenprotector voor je smartphone?

Het woord zegt het eigenlijk al: screenprotector is niets anders dan een Engels woord voor 'schermbeschermer'. Met een screenprotector neemt de kans op barsten, krassen of een scherm dat aan gruzelementen ligt enorm af. Een ongelukje zit in een klein hoekje, maar dat kleine hoekje hoeft niet meer meteen te betekenen dat je grote uitgaven moet doen om je smartphone weer operationeel te maken.

Wat voor screenprotectors zijn er zoal?

Screenprotectors heb je in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld glazen screenprotectors kopen, voor de beste gebruikerservaring. Deze screenprotectors kosten gemiddeld zo rond de vijftien euro en dat is een prima investering voor het beschermen van je smartphone. Het kan overigens wel gebeuren dat als je je telefoon laat vallen de screenprotector dan beschadigt, maar met deze kosten is dat niet een groot probleem natuurlijk. Je daadwerkelijke touchscreen blijft namelijk wél intact.

Andere screenprotectors zijn met name van plastic. Deze zijn iets minder betrouwbaar, maar beschermen tegelijkertijd nog steeds enorm tegen krassen en stof. Loop je echter met je smartphone in je broekzak tegen de punt van een tafel of laat je je telefoon van grote hoogte vallen, dan kan het scherm alsnog flink beschadigen. Plastic screenprotectors zijn dan wel weer een stuk goedkoper dan glazen screenprotectors. De prijzen variëren tussen de €3,95 en €8,95 en dat kan in combinatie met een goede telefoonhoes voor veel mensen ook een prima oplossing zijn.

Is een telefoonhoesje alleen niet voldoende?

Misschien gebruik jij een wallet case als telefoonhoesje. Dan kun je het gevoel hebben je telefoon al voldoende te beschermen; je toestel wordt immers rondom beschermt. Maar bedenk je eens goed wat de momenten zijn dat jij het meest je telefoon laat vallen. Is dat als je je wallet case met telefoon erin dicht hebt? Of juist wanneer je met je telefoon in de hand zit en je bezig bent? In dat geval heb je je hoesje open en valt je telefoon alsnog op het touchscreenzijde. Het beste is dus om een telefoonhoesje te combineren met het gebruik van een screenprotector. Dan heb je er alles aan gedaan om schade te voorkomen. Mocht je dan alsnog eens schade hebben, dan ben je wel een echte pechvogel.

ook interessant
Ceramic Shield: Een keramische schild voor je iPhone scherm
Ceramic Shield: Een keramische schild voor je iPhone scherm

Ceramic Shield is volgens Apple is het harder dan het glas van welke smartphone ook en levert het vier keer betere prestaties bij een val.

info
Auteur appletips redactie
Bijgewerkt24/12/2021 11:30
Categorie iPhone
Feedback Probleem melden
Delen 𝕏


Download gratis de appletips app
voor iPhone en iPad in de App Store