Menu

13 augustus 2016

Voorrang geven aan een WiFi netwerk

Airport retina logo

Op het moment dat je met je MacBook een WiFi verbinding maakt dan wordt het netwerk. Het eventueel bijbehorend wachtwoord automatisch opgeslagen. Hierdoor moet je de volgende keer dat je de locatie bezoekt niet opnieuw handmatig verbinding te maken. OS X (MacOS) zal de verbinding namelijk geheel automatisch opzetten.

Na een bezoekje met je MacBook aan de buren of het gezellige cafetje aan de overzijde van de straat kan het voorkomen dat je MacBook verbinding maakt met het netwerk van de buren.

Gelukkig heeft Apple hieraan gedacht en heb je mogelijkheid om voorrang te geven aan draadloze netwerken. Open hiervoor  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Netwerk en selecteer ‘Wi-Fi’ links in de lijst van beschikbare netwerk adapters. Klik daarna op de knop ‘Geavanceerd’. Onder het kopje ‘Voorkeursnetwerken’ vind je alle Wi-Fi netwerken terug die je ooit hebt gebruikt.

WiFi netwerken verwijderen

Staan er draadloze netwerken tussen die je nooit meer gebruikt, bijvoorbeeld het netwerk van een vakantie adres dan kun je deze selecteren en met de ‘-‘ knop verwijderen uit de lijst.

wifi instellingen

WiFi netwerken voorrang geven

Op het moment dat macOS via de WiFi adapter meerdere netwerken uit de lijst detecteert, dan krijgt het WiFi netwerk met de hoogste positie in de lijst voorrang.

Door een netwerk te selecteren en de muisknop ingedrukt te houden kun je de positie van een draadloos netwerk in de lijst wijzigen. Sleep deze naar beneden of boven om volgorde te wijzigen.

Lees ook: Een Airport apparaat herstarten met behulp van een Mac







Reacties


  • Jeroen 13 augustus 2016 om 17:21

    Bedankt!

  • Rob vE 14 augustus 2016 om 7:50

    Ik heb dit probleem ook, maar dan met mijn iPhone. Hoe kan ik daarop zorgen dat het gewenste netwerk boven aan de lijst komt, waardoor altijd met het juiste wifi-netwerk verbinding gemaakt wordt?

  • Wesley Fabry 14 augustus 2016 om 8:12

    Dat is helaas vooralsnog niet mogelijk, het enige wat je kan doen is het verkeerde WiFi netwerk vergeten. Open instellingen ▸ WiFi ▸ tik op de i naast het verkeerde netwerk ▸ kies voor ‘vergeet dit netwerk’

Een reactie toevoegen: