13 augustus 2016

BasisJe naam veranderen in Mail (iOS en Mac)

mail icon iOS

Je naam veranderen in de Mail applicatie? Is dit echt zo interessant? Ja, nog steeds zien we e-mailberichten voorbijkomen met als afzender: ziggo, gmail of gewoon 'naam'.

In iOS en OS X (macOS) is het heel eenvoudig om je naam als afzender te wijzigen. Dit kan niet alleen handig zijn wanneer je een verkeerde naam hebt ingevuld, op deze manier kun je ook bijvoorbeeld je voornaam veranderen door een voorletter.

Naam veranderen in iOS Mail

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Mail, contacten, Agenda' (vanaf iOS 10 'Mail')
• Tik op je Account

Naargelang de e-maildienst je gebruikt is het wijzigen van de naam anders. Bij gmail en IMAP (ziggo, kpn, etc) tik je nogmaals op je account en pas je daar bij 'Naam' de naam aan. Bij iCloud scroll je naar beneden en tik je op 'E-mail' om de naam aan te passen.

de naam veranderen in iOS en Mac Mail

Naam veranderen in OS X (macOS) Mail

• Open de Mail applicatie
• Navigeer naar de menubalk en klik op Mail ▸ Voorkeuren
• Open het tabblad 'Accounts'
• Selecteer een account in de lijst

Vervolgens kun je bij 'Volledige naam' je naam wijzigen, voor iCloud kan dit niet. Dit omdat Mail op de Mac gebruikmaakt van de officiële gegevens die je hebt ingevoerd in iCloud. Dit kun je wijzigen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud ▸ Accountgegevens ▸ Algemeen ▸ Pas de naam aan.

Lees ook: Recent gebruikte e-mailadressen verwijderen in iOS

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!