3 april 2013

10.8Wachtwoorden beheren in Safari 6

Safari 6 kent vele verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers. Één van de meest handige opties is het beheren en bewaren van wachtwoorden via de voorkeuren van Safari zelf.

Op deze manier is het overbodig om te zoeken in je sleutelhanger wanneer je een bepaald wachtwoord vergeten bent. Daarnaast kun je veel eenvoudiger wachtwoorden verwijderen en beheren in Safari. Volg onderstaande stappen om de wachtwoorden in Safari te beheren:

• Open Safari
• Open de voorkeuren in het Safari-menu
• Selecteer het tabblad 'wachtwoorden'

wachtwoorden

Klik vervolgens op een webpagina om het wachtwoord te bekijken. Deze kun je verwijderen door de website en wachtwoord te selecteren en vervolgens op de knop 'Verwijder' te klikken. Daarnaast is het ook mogelijk het wachtwoord te selecteren en vervolgens de 'delete-toets' in te drukken.

Wanneer je meerdere wachtwoorden wilt verwijderen kun met behulp van de cmd⌘-toets meerdere wachtwoorden selecteren en vervolgens verwijderen. Wanneer je alle wachtwoorden wilt verwijderen kun je dit doen met behulp van de knop 'Verwijder alles'.

Meer tips over Safari kun je hier terugvinden.

geupdate artikelReacties


 • Daniël

  3 april 2013 om 18:04

  Komen de wachtwoorden nog wel (ook) in Sleutelhanger?

 • pascal

  14 november 2013 om 7:23

  Weet u een manier hoe ik wachtwoorden kan terughalen?
  Ik herinner mij dat er paar weken geleden wachtwoorden waren onthouden met het automatisch inloggen op de gast account. Nou wou ik deze wachtwoorden bekijken alleen zie ik dat alles is verdwenen!

  Kan ik dit terug halen?

  THANKS

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!