4 december 2016

Mac: Sleutelhangertoegang of inlogsleutelhanger blijft vragen om wachtwoord

sleutelhangertoegang en inlogsleutelhanger

Indien je dit wenst kunnen alle wachtwoorden die je gebruikt worden opgeslagen in de sleutelhangertoegang. Dit is een standaard applicatie op de Mac die je terugvindt in de map 'Hulpprogramma's' in Finder ▸ Programma's. Dankzij deze app kun je automatisch het wachtwoord en gebruikersnaam toevoegen bij het inloggen op een website of app.

Indien gewenst kun je dit synchroniseren met iCloud via de iCloud-sleutelhanger (meer info). In sommige gevallen kan het zijn dat de sleutelhangertoegang blijft vragen naar het wachtwoord van je Mac of inlogsleutelhanger.

Dit is vooral het geval wanneer de Mac-beheerder het wachtwoord opnieuw heeft ingesteld voor zijn account. Er wordt dan mogelijk gevraagd om het sleutelhangerwachtwoord bij te werken. Deze melding verschijnt dan voortdurend en moet je handmatig oplossen. Dit is ook het geval wanneer het systeem de inlogsleutelhanger niet heeft kunnen ontgrendelen. Dat komt doordat de inlogsleutelhanger nog het oude wachtwoord gebruikt.

Inlogsleutelhanger blijft vragen om wachtwoord bij te werken

Om dit probleem te verhelpen moet je het wachtwoord aanpassen, dit doe je via onderstaande stappen.
• Open de app Sleutelhangertoegang via Finder ▸ Programma's ▸ Hulpprogramma's
• Klik in de menubalk op 'Wijzig'
• Kies daarna voor de optie 'Wijzig wachtwoord voor sleutelhanger 'Inloggen''
• Vul bij 'Huidig wachtwoord' het oude wachtwoord in
• Geef het nieuwe wachtwoord van je account op in het veld 'Nieuw wachtwoord'
• Vul nogmaals het nieuwe wachtwoord in bij 'Controle'
• Klik op 'OK' om de wijziging door te voeren en sluit de app af

Het is dus belangrijk dat het nieuwe wachtwoord overeenkomt met het wachtwoord dat je gebruikt om in te loggen op je Mac. Ontgrendel je dus je Mac met het wachtwoord 'appletips' dan moet je dit ook gebruiken bij sleutelhangertoegang/inlogsleutelhanger.

inlogsleutelhanger bijwerken bij steeds vragen om wachtwoord

Wachtwoord vergeten voor sleutelhangertoegang en inlogsleutelhanger

Het kan voorvallen dat je het oude wachtwoord voor sleutelhangertoegang niet meer weet. Dan moet je deze herstellen, dit kun je doen met behulp van onderstaande stappen.
• Open de app Sleutelhangertoegang via Finder ▸ Programma's ▸ Hulpprogramma's
• Navigeer naar de menubalk en klik op Sleutelhangertoegang ▸ Voorkeuren
• Klik op de knop 'Stel mijn standaardsleutelhanger opnieuw in'

Nadat u je het nieuwe wachtwoord hebt ingevoerd, maakt Sleutelhangertoegang een nieuwe, lege inlogsleutelhanger zonder wachtwoord aan. Klik op 'OK' om dit te bevestigen. Zie je de mogelijkheid niet om de standaardsleutelhanger opnieuw in te stellen dan moet je het venster sluiten en in de kolom de optie 'Inloggen' verwijderen. Herstart daarna je Mac en log in op je account met het nieuwe wachtwoord. Daarna is het inlogwachtwoord en het wachtwoord van je inlogsleutelhanger weer gelijk.

Lees ook: Wachtwoorden uit sleutelhangertoegang naar een andere Mac kopiërenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: