29 september 2015

WATCHwatchOS 2: Een taal selecteren bij het dicteren

Siri Apple Watch

Misschien ken je wel een hoop mensen die een andere taal spreken, iets wat dan erg vervelend is in combinatie met een Apple Watch is het dicteren. Deze gebruikt namelijk de taal die je hebt ingesteld als toetsenbord op je iPhone.

Heb je hier dus alleen het Nederlands toetsenbord actief, dan zal het dicteren alleen in het Nederlands werken, in watchOS 1 hield de Apple Watch er wel rekening mee. Had je een Engelstalig en Nederlandstalig toetsenbord toegevoegd dan gebruikte de dicteer-functie het laatst gebruikte toetsenbord voor dat contact. Je leest het al, erg ingewikkeld, dit is met watchOS 2 verleden tijd, want je kunt de taal van het dicteren aanpassen.

Voor je dit kunt doen moet je eerst toetsenborden in een andere taal toevoegen, dit doe je via de Instellingen op je iPhone ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord ▸ Toetsenborden ▸ Voeg toetsenbord toe ▸ selecteer een gewenst toetsenbord.

Taal kiezen bij dicteren Apple Watch

Zodra je dit hebt gedaan kun je een applicatie op de Apple Watch openen waar je de dicteer-functie kunt gebruiken (bijvoorbeeld: Berichten). Antwoord op een bericht of start een nieuwe en tik op het microfoontje om het dicteren te starten. Deze weergave is nieuw in watchOS 2 en schept meer duidelijkheid.

Om de taal te wijzigen dien je stevig te drukken op het scherm tot je de optie 'Kies taal' tevoorschijn komt, tik hierop en kies een gewenste taal. Vervolgens kun je in deze taal dicteren, dit is veel handiger en op deze manier kun je ook in andere talen teksten 'schrijven'.

Lees ook: Hoe Siri gebruiken op de Apple Watch?Reacties


 • Cloverfield

  8 oktober 2015 om 18:12

  En hoe werkt het als ik géén Apple toetsenbord heb geïnstalleerd (maar SwiftKey gebruik).
  Ik wil het liefst mijn apparaten op Engelse taal maar wél de Nederlandse Siri gebruiken… hoe ga ik te werk?

 • Wesley Fabry

  8 oktober 2015 om 19:09

  Dicteren hangt samen met het standaard toetsenbord van Apple, helaas moet deze dan gebruikt worden. Nu kun je wel gewoon het standaard Nederlands toetsenbord van Apple activeren, dan kun je gewoon op bovenstaande manier switchen..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!