29 september 2016

WATCHwatchOS 3: Energiebesparendemodus (spaarstand) inschakelen

Apple Watch icon voor apple watch

De batterijduur van de Apple Watch gaat met de komst van watchOS 3 nog prima een dag mee. Echter wanneer je veelvuldig gebruikmaakt van applicaties zoals Work-out kan de batterij soms het einde van de dag niet halen.

Gelukkig kun je dan de energiebesparendemodus (spaarstand) inschakelen, hierdoor wordt enkel de tijd weergegeven op de Apple Watch. Hierdoor krijgt de Watch toch nog een functie en heb je niet alleen een zwart scherm om je pols zitten.

Alleen kun je vanaf watchOS 3 de spaarstand niet meer op de oude manier raadplegen. Voorheen kon je dit doen door de zij-knop ingedrukt te houden. Alleen toont dit nu je Medisch ID, SOS-noodmeldingen of de optie om je Watch volledig uit te schakelen.

Spaarstand activeren vanaf watchOS 3

De energiebesparendemodus vind je vanaf nu terug in het bedieningspaneel of via de batterij complicatie. Activeer de klok (wijzerplaat) en veeg met één vinger vanaf de onderkant omhoog om het bedieningspaneel te activeren.

spaarstand activeren in watchOS 3

Tik hier bovenin op het percentage dat wordt weergegeven, dit is de status van je batterij. Direct krijg je een gedetailleerde weergave te zien met daaronder de optie 'Spaarstand'. Door hierop te tikken schakelt de Apple Watch over op de energiebesparendemodus en wordt alleen de tijd weergegeven. Om deze modus te verlaten dien je de zij-knop ingedrukt te houden tot het Apple Logo verschijnt. De Watch start opnieuw op en kan weer normaal gebruikt worden.

Zoals eerder vermeld kun je via de batterij complicatie dezelfde weergave activeren om zo de modus in te schakelen. Klik hier voor de uitleg om een complicatie toe te voegen aan je wijzerplaat.

Lees ook: Scribble activeren op Apple WatchReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!