5 november 2009

Waveboard: Google Wave client voor OS X (archief)

waveboard-icon

Nu het aantal Google Wave gebruikers langzaam aan het stijgen is verschijnen er ook applicaties die het werken met Wave eenvoudiger moeten maken. Ondanks dat Wave nog in een soort van early Beta versie verkeerd is de vraag naar invites op Twitter enorm.

De meeste nieuwe Wave gebruikers zullen na de eerste kennismaking waarschijnlijk teleurgesteld zijn en Wave laten voor wat het is. Toch schuilt er een bijzondere kracht achter Wave. Het kan in de toekomst wel eens een webdienst worden waar we niet meer omheen kunnen. Nieuwe concepten hebben nu eenmaal tijd nodig om geaccepteerd te worden. Het heeft ook jaren geduurd voordat Twitter bij het grote publiek populair werd.

Een aanrader voor nieuwe Wave gebruikers is de website: http://completewaveguide.com hier vind je een complete handleiding voor Wave. Begrippen zoals Blips, Robots, Waves, Wavelets en gadgets worden in deze handleiding zeer duidelijk uitgelegd.

Voor Mac OS X is er nu de applicatie Waveboard beschikbaar die je extra Wave functionaliteit geeft. Waveboard maakt gebruik van de standaard Webkit en Google Gears. Je kunt Waveboard vergelijken met het Mailplane concept voor Gmail. De Waveboard applicatie bied je aantal handige extra functies die je als Mac gebruiker standaard gewend bent.

Enkele van belangrijkste features in Waveboard:

• Mac toets combinatie support.
• Afdrukken van Waves.
• Kopieren van Wave ID's.
• Notificaties in de OS X menu bar.
• Ondersteuning voor Growl notificaties.
• Badge notificaties in de Dock.
• Drag and Drop ondersteuning (Gears/Snow Leopard)

Zoals Wave zelf verkeert ook Waveboard nog in Beta fase. De applicatie werkt op zich prima maar vertoont zo nu en dan wel eens hick-up's. Natuurlijk is het dan moeilijk te achterhalen of dat ook daadwerkelijk aan de applicatie ligt of dat het voor rekening van Wave zelf komt.

De ontwikkeling van Waveboard gaat onzettend snel de afgelopen vier weken zijn we stapgewijs van versie 0.4 naar de huidige versie 0.8 gegaan. Wanneer je Google Wave wilt gaan gebruiken dan is Waveboard door zijn extra functionaliteit zeer zeker een aanrader!

Waveboard kan je gratis downloaden op: http://www.getwaveboard.com/

Natuurlijk hebben wij van Appletips.nl ook een Wave account je kan ons bereiken op:

appletipswave

Fullscreen-waveboard

De app, tool of dienst is niet meer beschikbaar, het artikel is in het archief geplaatst


 • Ronald

  5 november 2009 om 8:17

  Inmiddels heeft WaveBoard ook een app. voor de iPhone uitgebracht.

 • Appletosh

  5 november 2009 om 20:43

  Intressant verhaal.
  Maar wil iemand mij uitleggen wat Google Wave nu eigenlijk voor dienst is?
  wat het kan, doet ect.

  thanks

 • max

  5 november 2009 om 22:56

  ik heb een macbook en ik draai snow leopard, maar hoe ik krijg de hoofdschijf /macnithos HD icoon(snelkoppeling) op mijn bureaublad?? ik had hiervoor een mac mini en daar stont hij er wel op standaard ik heb alles geprobeerd slepen/ kopieren-plaken maar niks kan.
  iemand antwoord???

  groet max

  p.s. ik weet niet waar ik dit moet vragen. als het hier niet moet sorry daar voor.

 • WimDS

  6 november 2009 om 6:26

  @Max: kijkt eens in de voorkeuren van Finder. Daar kan je aanvinken dat onder andere aangesloten harde schijven en dergelijke moeten getoont worden op het bureaublad. :-)

 • joep

  6 november 2009 om 18:27

  WimDS kom jij wel es in Dakota?

 • max

  7 november 2009 om 10:13

  @wimDS: dank u:D