13 april 2014

WeTransfer voor iOS: Foto’s en video’s delen tot maximaal 10GB

wetranfsericonMet de komst van iOS 7 is het uitwisselen van bestanden dankzij Airdrop een stuk eenvoudiger geworden, helaas geld dit alleen voor het uitwisselen tussen Apple apparaten met iOS 7 die Airdrop ondersteunen. Daarnaast kun je ook een gedeelde fotostream aanmaken of simpelweg de foto’s en/of video’s versturen via een bericht of e-mail.

Helaas is dit niet erg handig, bij een bericht dien je de bestanden één voor één te versturen en via e-mail loop je al snel tegen het bijlagen limiet aan. Gelukkig biedt WeTransfer de oplossing, met behulp van deze gratis applicatie kun je bestanden versturen naar contactpersonen met een maximum van 10GB per keer. Op deze manier kun je dus snel al je vakantie foto’s en video’s in één keer delen met je reisgenoten vanaf je iPhone, iPad en iPod Touch.

Download hiervoor de WeTransfer applicatie in de iOS App Store, selecteer alle foto’s en/of video’s die je graag wilt versturen. Tap vervolgens op de ‘Next-knop’. Vul bij ‘To’ het e-mail adres van degene die je de foto’s wil toesturen en vul in het ‘From-veld’ je eigen e-mail adres in. Vervolgens kun je nog een klein bericht toevoegen via het ‘Message’ veld. Tap op de knop ‘Transfer’ om de bestanden te versturen naar het opgegeven e-mail adres.

wetransferapp

WeTransfer zal alle bestanden samenvoegen tot een zip-bestand en deze dan vervolgens verzenden. De ontvanger krijgt vervolgens een link toegestuurd waarmee hij het zip-bestand kan downloaden vanaf de WeTransfer website. Met behulp van de website is het overigens ook mogelijk via je desktop verschillende bestanden door te sturen naar contactpersonen op dezelfde wijze als de iOS applicatie.

WeTransfer
WeTransferCategorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: WeTransfer BV
iPad & iPhone  4+  59 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


 • thomas van schaik

  13 april 2014 om 21:17

  does not function at all can’t find pictures and the only thing it says “close the app” The pictures are there!

 • jochen

  14 april 2014 om 9:32

  Ah, ik gebruik nu al een tijdje FileDrop voor Mac, iPad, iPhone en Android en wissel met gemak al m’n bestanden tussen al die toestellen uit. Ik denk dat de iOS versie iets kost, maar de Mac en Beta versie voor Android zijn gratis. Je moet wel op het zelfde netwerk zitten om te kunnen delen.
  Dat is pas delen…

 • Luuk

  14 april 2014 om 9:36

  @Jochem Dat is inderdaad een handige oplossing voor momenteel de nog niet afgewerkte Airdrop in iOS. Maar helaas moet je wel op hetzelfde netwerk te zitten. Dus echt grote bestanden delen met derde (waar het artikel voor bedoeld is) is dan niet mogelijk van op afstand.

 • rob roodselaar

  17 april 2014 om 12:33

  Dank. Kende het al voor de MacBook Pro, hoop dat het hetzelfde werkt op de iPad

 • mady

  1 september 2015 om 11:19

  Ik heb een Mac Book Air. kan ik met we transfer nu geen film naar een derde persoon zenden?

 • Wesley Fabry

  1 september 2015 om 11:25

  Mady, dat kan zeker tot 2GB is gratis, wil je meer dan dien je een plusaccount te nemen, dan mag het bestand maximaal 10GB groot zijn.

 • Nick Vercammen

  31 december 2015 om 17:07

  Heb een filmpje via Wetransfer doorgekregen maar hoe krijg ik dat in godsnaam bewaard op mij iphone 6????

 • Han

  23 mei 2016 om 22:32

  App ziet er goed uit, maar ik zie alleen foto’s. Kunnen er geen grote pdf’s mee worden verstuurd?

 • Brigitte

  7 juni 2016 om 18:21

  De wetransfer app werkt niet op mijn iPad alles zwart dus ik kan geen foto’s zien. Hoe op te lossen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!