9 december 2013

Whatsapp: Foto’s bewerken voordat je ze gaat versturen

whatsapp-ios-7-iconSinds deze week kun je in de iOS App Store de update voor Whatsapp downloaden die de applicatie geheel in een iOS 7 look verandert. Naast de nieuwe look heb je ook de mogelijkheid om nieuwe geluiden te selecteren, een zendlijst aan te maken en is het zelfs mogelijk om afbeeldingen te bewerken alvorens deze te verzenden.

Verwacht geen keuze uit verschillende filters en effecten want momenteel kun je alleen de afbeelding bijsnijden of roteren. Dat neemt niet weg dat het een handige optie is binnen whatsapp. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Start de Whatsapp app op
• Open een gesprek
• Druk op het pijltje omhoog naast het tekstveld

wafotobewerking

Selecteer hier de optie ‘Maak foto of video’ of ‘Kies een bestaande foto’. Selecteer de optie ‘gebruik foto’ wanneer je net een foto hebt gemaakt of kies een afbeelding uit je filmrol in iOS. Vervolgens wordt de foto weergegeven en heb je de mogelijkheid nog meer foto’s toe te voegen. Bij de foto zie je een klein potloodje, wanneer je hierop tapt worden de extra opties geactiveerd waarmee je de afbeelding kunt bijsnijden of roteren. Het is nog niet duidelijk of deze opties later worden uitgebreid.

Meer over Whatsapp kun je hier terugvinden.


Reacties


 • Davey Groothedde

  9 december 2013 om 12:34

  Dat de update mooi was zag ik direct, en de opties zijn ook verbeterd, maar dat je de fotos kon bewerken wist ik niet, bedankt voor de tip maar weer!

 • Rob

  10 december 2013 om 19:39

  Werkt bij mij niet op iphone 4s met IOS 5.1.1

 • Patrick

  4 februari 2014 om 10:10

  Bij mij werkt het wel op de Iphone4 en het is echt grappig :-)

Een reactie toevoegen: