9 mei 2016

advWhatsapp werkt aan desktop app

Whatsapp icoon voor iOS en Android

Screenshots van een Twitter-account doen vermoeden dat WhatsApp werkt aan een desktop app die net als Telegram op Mac en Windows te installeren is. WhatsApp heeft in januari van dit jaar een browserversie geïnstalleerd.

Met de browserversie is het echter vereist om met je telefoon online te zijn, anders werkt de verificatie van de berichten niet. Als WhatsApp daadwerkelijk een desktop app gaat maken wordt het technisch wel interessant.

Telegram is de grote concurrent van WhatsApp. Ze hebben sinds de lancering al een desktop app. Het grote verschil is dat Telegram berichten opslaat op hun server, wel versleuteld, maar WhatsApp doet dat nu nog niet. Hoe ze de berichten af gaan leveren via een desktop app zonder ze tijdelijk op te slaan is nog niet duidelijk.

Dekstop client whatsapp

Desktop app beter dan WhatsApp Web

De browserversie van WhatsApp werkt alleen door de verbinding met internet. Is je telefoon offline, dan is ook de webversie niet meer te gebruiken. Dat komt door de manier waarop WhatsApp is opgezet. Als berichten zijn afgeleverd op de telefoon van de gebruiker, verwijderd WhatsApp ze van zijn servers. Daarom is je smartphone nodig voor het ontvangen en versturen van berichten de webversie.

Het is nu wel duidelijk dat WhatsApp hard aan hun diensten werkt om de meest gebruikte app te blijven. De plannen voor de komende tijd zijn onder andere voicemail, naast bellen via WhatsApp is er nu ook de mogelijkheid een bericht achter te laten als de ander niet opneemt.

Bellen met beeld

Videobellen, Whatsapp heeft te kennen gegeven dat de oproep met video een van de meest gevraagde functies van de gebruikers was. Het moederbedrijf Facebook biedt deze functie al lang aan haar gebruikers, via Facebook Messenger.

Daarnaast werkt WhatsApp nog steeds aan het verbeteren van de encryptie. De berichten en de back-ups van je berichten staan versleuteld op je telefoon. Ook al zou iemand je internetverkeer onderscheppen, je verstuurde berichten zijn niet te lezen. Het enige verschil met een app als Telegram is dat WhatsApp wel de metadata van je bericht kan opslaan. Dus waar je een bericht hebt verstuurd, hoe laat en aan wie. De inhoud die blijft echter versleuteld via de nieuwe encryptie.

Kun jij je appjes niet meer lezen door je gebroken scherm? Of is je telefoon zo traag dat je beter een brief kunt sturen? Kom dan eens langs bij Smartrepair. Ze repareren je toestel snel en professioneel terwijl je wacht. Er zit vast een Smartrepair in de buurt. Zoals Smartrepair Utrecht bijvoorbeeld.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!